Με μεγάλη επιτυχία οι 2οι Ιόνιοι Αγώνες Στίβου στη Λευκάδα

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν χθες, Σάββατο 19 Μαΐου 2012, στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας, οι 2οι Ιόνιοι Αγώνες Στίβου, που έγιναν στα πλαίσια του εορτασμού της Ένωσης της Επτανήσου και διοργανώθηκαν από το Γυμναστικό Σύλλογο Λευκάδας σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Δήμο και το Επιμελητήριο Λευκάδας.

Στους αγώνες πήραν μέρος εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών τόσο από τοπικά σωματεία, όσο και από σωματεία της γύρω περιοχής. Διαγωνίστηκαν σε 57 συνολικά αγωνίσματα κλασικού αθλητισμού όλων σχεδόν των κατηγοριών: στους δρόμους, στα άλματα και στις ρίψεις.

Υπήρξε έντονος ανταγωνισμός και αρκετές ήταν οι πρωτιές των αθλητών και αθλητριών των τοπικών σωματείων, που ακούσαμε να αναγγέλλονται από τα μεγάφωνα δια στόματος του κ. Ηλία Κοντογιώργη που εκτελούσε χρέη εκφωνητή. Ως προς τις επιμέρους επιδόσεις θα αναμείνουμε το Δελτίο Τύπου των διοργανωτών, να σημειώσουμε όμως εκ των προτέρων ότι στο βάθρο ανέβηκαν για μια ακόμη φορά οι συντοπίτες μας πρωταθλητές Πολίτη Κορίνα και Κωνσταντίνος Μπραντζουκάκης.

Τα κύπελλα, αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα απένειμαν στους νικητές, μεταξύ άλλων, παράγοντες του Γυμναστικού Συλλόγου και άλλων σωματείων που συμμετείχαν στους αγώνες, ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Αραβανής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σωτήριος Σκιαδαρέσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Ιωάννης Λιβιτσάνος, ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γεράσιμος Γεωργάκης κ.ά.

Εν κατακλείδι η όλη διοργάνωση, που παρακολούθησε μεγάλος αριθμός γονέων και φίλων του αθλητισμού, ήταν καθόλα πετυχημένη και είναι πράγματι άξιοι συγχαρητηρίων οι διοργανωτές για την απρόσκοπτη και ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.

 

Στο Δημοτικό Στάδιο Λευκάδας (Πλάτωνας Γρηγόρης) το Σάββατο 19/5/2012 έγιναν οι 2οι Ιόνιοι αγώνες στίβου όλων των κατηγοριών (από ΠΠΒ΄-ΠΚΒ΄μίνι έως ανδρών –γυναικών) . Τους αγώνες αυτούς τους πραγματοποίησε ο Γυμναστικός Σύλλογος Λευκάδας σε συνεργασία με τη περιφέρεια Ιονίων Νήσων , το Δήμο και Επιμελητήριο Λευκάδας. Από τις σημαντικότερες επιδόσεις που επιτεύχθηκαν ήταν οι εξής:
100 μ. ανδρών Ανυφαντής Σταύρος    10,74 από τον ΑΣΓΙ

100μ. Εφήβων Σταύρου Αντρέας   10,79 από τον Ηρακλή Φιλιατών

100μ. Εφήβων Μπραντζουκάκης  Κωνσταντίνος 11,35 από τον ΓΣ Λευκάδας

100μ, Παίδων Ζβρανιάς 11.32 από τον Αστέρα Πρέβεζας,

100μ. Κορασίδων  Πολίτη Κορίνα  12,57 από την ΕΚΑ Δωδώνη

6.89 μ. στο μήκος παίδων  ο Σταύρακας Παναγιώτης από τον ΓΣ Λευκάδας.

200μ. Σταματελόπουλος Γιάννης 22,03 από την ΕΚΑ Δωδώνη

400μ. Σταματελόπουλος Γιάννης 48.72 από την ΕΚΑ Δωδώνη

1500 μ. παίδων Βλάχας Δημήτρης 4.12,60 από την ΕΚΑ Δωδώνη

Μήκος  πανκορασίδων Α΄  Ρωμαίου Κωνσταντίνα 5,78 από τον Κερκυραϊκό.

Τη Παρασκευή 18/5/2012 και τη Κυριακή 20/5/2012 και μέσα στο πλαίσιο των 2ων Ιόνιων αγώνων στίβου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο νησί μας το πρόγραμμα Kids athletics. Αυτό ήταν μια πρωτοβουλία του Γυμναστικού Συλλόγου Λευκάδας σε συνεργασία με το Σεγας και τη πρωτοβάθμια εκπαίδευση Λευκάδας.

Τα παιδία χωρίστηκαν σε ομάδες και μέσα από το παιχνίδι γνώρισαν τα αθλήματα του στίβου. Χωρίς να μας ενδιαφέρει η πρωτιά ,τα παιδιά διασκέδασαν και στο τέλος απονεμήθηκε σε όλα  αναμνηστικό δίπλωμα.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος ,συνεπής στη ιστορία του , θα συνεχίσει  να ασχολείται  με το στίβο και μέσω αυτού να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο.
Αποτελέσματα  διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου ΠΠ Α΄ και ΠΚ Α΄ στη Πάτρα.

Την Κυριακή 13/5/2012 πραγματοποιήθηκε το διασυλλογικό πρωτάθλημα  στίβου ΠΠ Α΄ και ΠΚ Α΄ στη Πάτρα. Αυτό σημαίνει

παιδιά γεννημένα από το 1999 έως 1997.

Τα αποτελέσματα ήταν τα ακόλουθα:

Ο Κατωπόδης Περικλής ήταν 4ος στα 150μ. με επίδοση 19.23 sec.
Ο Γάκης –Βλάχος Χρήστος ήταν 1ος στα 600μ. με επίδοση 1.41,44 sec.
Ο Καρλής Γιώργος ήταν 5ος στα 100μ. με επίδοση 3.11,02 sec.
O Καρύδης Άγγελος ήταν 3ος στη σφαιροβολία με επίδοση 11.84μ.
Ο Κοντογεώργης Χαράλαμπος 5ος στη σφαιροβολία με επίδοση 11.21μ. και 4ος στον ακοντισμό με επίδοση 40.72μ.

Επίσης συμμετείχαν και τα κορίτσια μας Ζακυνθινού Θάλεια στα 80μ. που η επίδοσή της ήταν 11.66sec και η Βερυκίου Όλγα στο μήκος με 3.88μ. και στο ύψος με 1.30μ.

Ευχόμαστε στα παιδιά μας καλή συνέχεια και στους επόμενους αγώνες.

Εκ του ΓΣ Λευκάδας.

 

Πηγή: LefkadaNews