ΟΟΣΑ: Οι Έλληνες δουλεύουν 40% περισσότερο από τους Γερμανούς

Μια ακόμη έρευνα για τα εργασιακά έρχεται να αποδείξει την αστοχία του Μνημονίου και των πολιτικών που έχουν εφαρμοστεί στην Ελλάδα στην αγορά εργασίας. Στοιχεία του ΟΟΣΑ, όπως μετέδωσε το BBC δείχνουν ότι οι Έλληνες είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι, τρίτοι στον κόσμο σε επίπεδο εργατοωρών. Αντιθέτως, Γερμανοί και Ολλανδοί, που και οι δυο τους μας «κουνάνε το δάχτυλο» επιτιμητικά κάθε τρεις και λίγο, είναι προτελευταίοι και τελευταίοι στον κόσμο αντίστοιχα, από τα μέλη του ΟΟΣΑ!

Συγκεκριμένα, ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος εργάζεται 2.017 ώρες ετησίως, ενώ ο μέσος Γερμανός εργαζόμενος δουλεύει 1.408 ώρες το χρόνο. Δηλαδή, ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος δουλεύει 40% περισσότερο (ή 600 ώρες για την ακρίβεια ) μέσα σε ένα χρόνο σε σύγκριση με τον μέσο Γερμανό εργαζόμενο!

Κατά τον Πασκάλ Μαριάννα του ΟΟΣΑ η μεγάλη διαφορά στις ώρες εργασίας ανάμεσα σε Έλληνες και Γερμανούς οφείλεται στο ότι η ελληνική αγορά εργασίας αποτελείται από ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων που είναι αυτοαπασχολούμενοι και εργάζονται πολλές ώρες, στον μεγάλο αριθμό εργαζομένων μερικής απασχόλησης στη Γερμανία, όπως και στις περισσότερες ημέρες άδειας συγκριτικά με την Ελλάδα στη συγκεκριμένη χώρα.

Πηγή: Παύλος Διονυσόπουλος -Zougla.gr