Δήλωση Δημάρχου Μεγανησίου Στάθη Ζαβιτσάνου για την εμπλοκή της Μαρίνας Βαθέος στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΒΑΘΕΟΣ

28/5/2012

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

Με αφορμή τα σχετικά με την υπόθεση του κου Τσοχατζόπουλου ρεπορτάζ και δημοσιεύματα, τα οποία έχουν αναφορά στο τουριστικό καταφύγιο Βαθέος, διευκρινίζουμε ότι:

Είναι προφανές ότι το τουριστικό καταφύγιο Βαθέος ανήκει στο Ελληνικό δημόσιο και φορέας διαχείρισης είναι ο Δήμος Μεγανησίου (ΦΕΚ Β 1743/2001). Ο Δήμος μέσα από ανοιχτό διαγωνισμό – ολόκληρος ο φάκελος από το 2010 είναι αναρτημένος στο site του Δήμου – ανέθεσε την εκμετάλλευση στην «ΠΛΟΥΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε.» με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου, αφού η σύμβαση της μίσθωσης συνιστά πράξη διαχείρισης της ιδιωτικής περιουσίας του Δήμου (ΣτΕ 3525/2000).

Ύστερα από έγγραφό μας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κος Ανδριώτης Ιωάννης, μας γνωστοποίησε:

«Σε απάντηση του εγγράφου σας με αριθμ. πρωτοκόλλου 1782 της 25ης Μαΐου 2012, σας γνωρίζω ότι η μετοχική σύνθεση της εταιρίας μας από 22 Ιουλίου 2011 είναι η εξής:

– Ανδριώτη Ουράνια του Ευάγγελου 50% , ύστερα από την αγορά του μετοχικού πακέτου από τον κο. Σμπώκο Κωνσταντίνο,

– Ανδριώτης Ιωάννης του Στυλιανού 50% »

Ο Δήμος Μεγανησίου παρακολουθεί τα γεγονότα προστατεύοντας τα συμφέροντά του σε ένα δεδομένο θεσμικό πλαίσιο, χωρίς να έχει λόγο ή κάποια δικαστική αρμοδιότητα για να ερευνήσει την υπόθεση του κου Τσοχατζόπουλου. Προφανώς τα εύκολα και κακοπροαίρετα σχόλια ορισμένων, που εμπλέκουν το Δήμο Μεγανησίου, τους χαρακτηρίζουν και τους εκθέτουν.

Ευστάθιος Ζαβιτσάνος

Δήμαρχος Μεγανησίου

 Πηγή: Δήμος Μεγανησίου