Δελτίο Τύπου ΚΟ Λευκάδας του ΚΚΕ

Το «όχι στο μνημόνιο-όχι στα αντεργατικά μέτρα» και το «πάση θυσία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» είναι δυο πράγματα ασυμβίβαστα. Είναι ασυμβίβαστη η φιλολαϊκή ανάπτυξη με την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για παράδειγμα είναι ασυμβίβαστη η ανάπτυξη της τεράστιας παραγωγικής δυνατότητας της Eλλάδας, με την αποδοχή των Κοινών Αγροτικών Πολιτικών που είκοσι χρόνια τώρα τσακίζουν την αγροτική παραγωγή, αλλά και με την αποδοχή παράλληλα της δράσης των μεγαλεμπόρων, που τσακίζουν τον παραγωγό στην τιμή του προϊόντος.

Είναι ασυμβίβαστη η προστασία των εργατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις με την αποδοχή της στρατηγικής της Ε.Ε., όπως αυτή αποτυπώνεται στην ατζέντα 2020, που προβλέπει την εξομοίωση των μισθών σ’ όλες τις χώρες της Ε.Ε. μ’ αυτών στην Κίνα, την Ινδία, την Βραζιλία,…

Ο λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει την ανάγκη αποδέσμευσης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι μόνο την έξοδο από την Ευρωζώνη. Να συνειδητοποιήσει την ανάγκη συνολικής απαλλαγής από τις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ΚΚΕ παλεύει γι’ αυτό σε συνδυασμό, βεβαίως, με το να γίνει λαϊκή περιουσία ο πλούτος που υπάρχει σε αυτόν τον τόπο, και ο φυσικός, και ο υπόγειος, και ο υπέργειος και ο πλούτος που έχει παραχθεί από τους εργαζόμενους όλα αυτά τα χρόνια και που παράγουν και σήμερα.

Με πανίσχυρο ΚΚΕ στην επόμενη Βουλή, σε μία Βουλή που θα θυμίζει κινούμενη άμμος, είναι δυνατόν να αξιοποιηθεί η όποια δυνατότητα να υπάρξουν κάποιοι νόμοι που να ανατρέπουν κάτι, να υπάρξει έστω και ένας νόμος φιλολαϊκός.

Πάνω απ’ όλα πρέπει να οργανωθεί ο λαός για να διεκδικήσει το ψωμί του στο ενδεχόμενο της άναρχης πτώχευσης. Ο κίνδυνος της άναρχης ή προγραμματισμένης πτώχευσης είναι υπαρκτός, καθώς η κρίση επεκτείνεται, βαθαίνει στην Ευρωζώνη. Οι εξελίξεις στην Ισπανία αλλά και οι προβλέψεις για νέο κύκλο ύφεσης στην Ευρωζώνη, που θα χτυπήσει ακόμα και τις ισχυρές οικονομίες της είναι ορατός!

Όποιοι λοιπόν σήμερα, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τρομοκρατούν το λαό με την πτώχευση, με στόχο να τον παραλύσουν δεν πρέπει να πάρουν ούτε μια ψήφο!

Αλλά και όποιοι, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, εφησυχάζουν το λαό λέγοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης εγκληματούν γιατί αφήνουν το λαό ανοργάνωτο και αφοπλισμένο, ώστε να αντιμετωπίσει τα χειρότερα!

Λευκάδα, 31 Μάη 2012