Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων για τα νοσοκομεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων – Ψήφισμα για τα νοσοκομεία

  Το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα για τα νοσοκομεία της Π.Ι.Ν., μετά από πρόταση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Θόδωρου Γουλή, ο οποίος εισηγήθηκε στο σώμα το θέμα εξ αφορμής των όσων συμβαίνουν στο νοσοκομείο Κέρκυρας, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων:

«Το Νοσοκομείο της Κέρκυρας, τα Κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά Ιατρεία λειτουργούν με υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού και εργατοϋπαλληλικού προσωπικού, παρά τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και τις μεγάλες περικοπές μισθών και εφημεριών.

Το Νοσοκομείο της Κέρκυρας χρωστάει τα δεδουλευμένα των εφημεριών πολλών μηνών στους γιατρούς και τους νοσηλευτές – νοσηλεύτριες και για αυτό οι γιατροί, με απόφαση του συνδικαλιστικού τους οργάνου, προχώρησαν πριν 3 βδομάδες σε επίσχεση εργασίας που είναι σε εξέλιξη.

Πρόσφατα το Δ.Σ. του Νοσοκομείου, κατά πλειοψηφία, προχώρησε στην περικοπή των εφημεριών  των γιατρών με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο να μένει αρκετές μέρες το μήνα χωρίς εφημερεύοντες γιατρούς.

Επίσης, σε πρόσφατη συνεδρίαση του το Δ.Σ. του Νοσοκομείου επισημαίνει την οριακή κατάσταση λειτουργίας του, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από το Υπουργείο.

 

Το ψήφισμα

 

Το Π.Σ ,εκτιμώντας ότι η κατάσταση της λειτουργίας στα Νοσοκομεία Κερκύρας, Λευκάδας, Ληξουρίου, Αργοστολίου και Ζακύνθου, έχει περιέλθει σε οριακό και κρίσιμο σημείο εξ αιτίας της ελλιπούς κρατικής χρηματοδότησης και της μεγάλης έλλειψης προσωπικού (Ιατρικού – Νοσηλευτικού – Διοικητικού και Τεχνικού) αποφασίζει:

 

1) Απαιτεί από το Υπουργείο Υγείας την άμεση χρηματοδότηση με επαρκή κονδύλια, ώστε να υπάρχει πλήρης επάρκεια σε υλικά και αναλώσιμα στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας..

2) Να πληρωθούν άμεσα όλες οι εφημερίες των γιατρών και οι υπερωρίες του Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

3) Άμεση πρόσληψη μόνιμου Ιατρικού – Νοσηλευτικού – Διοικητικού και Τεχνικού προσωπικού στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.