Εργατικό Κέντρο: Συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο την Παρασκευή 6 Ιούνη

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες και Ε.Β.Ε, Λευκαδίτες και Ξηρομερίτες

Η Εγκληματική πολιτική παραδίδει την Υγεία στις επιχειρήσεις και κλείνει και το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ !!! ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Παρασκευή 6 ΙΟΥΝΗ 10.30 πμ στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Το Νοσοκομείο Λευκάδας έχει φτάσει σε επικίνδυνο σημείο αφού η διακοπή χρηματοδότησης έχει σαν αποτέλεσμα την έλλειψη βασικών υλικών, καθαρισμού και απολύμανσης μέχρι σύριγγες, φάρμακα και αντιδραστήρια για βασικές ιατρικές εξετάσεις. Λόγω αυτών των ελλείψεων δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί κάποιο έκτακτο περιστατικό.

Οι ελλείψεις αυτές οφείλονται στην άρνηση των εταιριών να προμηθεύσουν υλικά γιατί το Νοσοκομείο τους οφείλει 1.900.000 €. Στο Νοσοκομείο όμως ο νέος φορέας ΕΟΠΥΥ οφείλει από 1/1/2011 μέχρι σήμερα 3.300.000 €. Την ίδια στιγμή δεν μπορούν να ανανεωθούν οι παλιές, αλλά και να μην γίνουν νέες συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού, λόγω άδειου ταμείου του Νοσοκομείου και οι ελλείψεις να μεγαλώσουν. Η διοίκηση, δεν πληρώνει το 25% των δεδουλευμένων εφημεριών των γιατρών και η Διοικήτρια βγήκε στην ζητιανιά για να λύσει το πρόβλημα….

Τα μέτρα που παίρνονται στην Υγεία – Πρόνοια – Φάρμακο αποτελούν εξειδίκευση των αποφάσεων και κατευθύνσεων της ΕΕ για όλα τα κράτη – μέλη, με στόχο τη μείωση του εργατικού «κόστους», για να διευκολυνθεί η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων.

Ο ΕΟΠΥΥ (Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) είναι το έκτρωμα των μνημονιακών πολιτικών που νομοθέτησε η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. στο χώρο της Υγείας και της Πρόνοιας. Φιλοσοφία του είναι το «ελάχιστο πακέτο παροχών», που σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι για να έχουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο παροχών Υγείας θα πρέπει να πληρώσουν απ’ την τσέπη τους, αφού μειώνεται η κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας – Πρόνοιας (νοσοκομεία – ΚΥ – ασφαλιστικά ταμεία – προνοιακά ιδρύματα και κοινωνικά επιδόματα) και έτσι εμπορευματοποιούνται παραπέρα οι υπηρεσίες Υγείας. Η κρατική επιχορήγηση του ΕΟΠΥΥ αρχικά είχε προσδιοριστεί στο 0,6% του ΑΕΠ. Ήδη μειώθηκε στο 0,4% του ΑΕΠ. Προηγούμενα, μόνο για το ΙΚΑ η αντίστοιχη επιχορήγηση ήταν 1,2% του ΑΕΠ.

Ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών του ΕΟΠΥΥ, πετσόκοψε τις παροχές και μεταξύ των άλλων προβλέπει συμμετοχή 15% για εξετάσεις, έκοψε τα φάρμακα. Ακόμα και για τις εξετάσεις που πληρώνουν στα δημόσια νοσοκομεία βαριά ασθενείς δεν αποζημιώνονται πια απ’ τον ΕΟΠΥΥ.

Η απάντηση σ’ αυτά, είναι η κινητοποίηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, που είναι οι αποκλειστικοί παραγωγοί όλου του τεράστιου πλούτου που υπάρχει και μπορεί να καλύψει πλήρως και δωρεάν τις ανάγκες όλου του πληθυσμού χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε υπηρεσίες Υγείας για την πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση, αξιοποιώντας όλα τα μέσα και κατακτήσεις της επιστήμης.

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ καλεί όλα τα σωματεία του και άλλους φορείς, όλους τους Λευκαδίτες και Ξηρομερίτες σε άμεση δράση με συλλαλητήριο που διοργανώνει την Παρασκευή 8 του Ιούνη 10.30 το πρωί με συνθήματα:

    • Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
    • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό.
    • Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία – Πρόνοια.
    • Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών. Να μη μείνει κανένας άνεργος – ανασφάλιστος χωρίς πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Για να μην επιτρέψουμε το έγκλημα σε βάρος της υγείας των οικογενειών μας.