Ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στο Μεγανήσι

Από την 1η Ιουνίου έχει ξεκινήσει και στο Μεγανήσι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Όλες σχεδόν οι συνταγές εκδίδονται πλέον ηλεκτρονικά, οπότε τα παλιά συνταγολόγια αποσύρονται (κάτι εξάλλου που ισχύει εδώ και καιρό, από την στιγμή που όλα τα Ταμεία εισήχθησαν στον ΕΟΠΥΥ).

Φυσικά, όπως όλοι φαντάζονται, το Υπουργείο Υγείας στο οποίο ανήκε η υποχρέωση να καλύψει με τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό το Περιφερειακό Ιατρείο στο Μεγανήσι (όπως και όλα τα άλλα), ουδέποτε ανταποκρίθηκε στις συμβατικές του υποχρεώσεις. Το κόστος των 3 υπολογιστών (έναν για κάθε ιατρό), των εκτυπωτών και των συνδέσεων ίντερνετ το ανέλαβε αποκλειστικά ο Δήμος Μεγανησίου. Θεωρητικά τα αναλώσιμα υλικά (χαρτί, μελάνια εκτυπωτή κτλ) πρέπει να τα καλύπτει το Νοσοκομείο Λευκάδας στην δύναμη του οποίου ανήκει το Π.Ι. Ωστόσο για την ώρα ακόμα και αυτά καλύπτονται από τον Δήμο, που στην παρούσα τουλάχιστον φάση υποκαθιστά το… Υπουργείο Υγείας!

Να σημειωθεί επίσης ότι η άρση πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ από τα φαρμακεία στον νομό Λευκάδας λόγω της στάσης πληρωμών του τελευταίου, σταμάτησε σήμερα και το θέμα θα επανεξεταστεί μετά τις εκλογές από τα συλλογικά όργανα των φαρμακοποιών.