Με το δεξί και άνετα η Εθνική Ελλάδος Γυναικών του Αλέκου Δάγλα

Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε με 72-49 της Φινλανδίας στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι μετά από καλή εμφάνιση. Η εθνική από το ξεκίνημα του αγώνα επέβαλε το ρυθμό της, είχε πλουραλισμό στην επίθεση και με όπλο την άμυνα έφτασε σε μια άνετη νίκη.
Δεκάλεπτα: 20-7, 40-18, 59-34, 72-49

Ελλάδα (Δάγλας): Καλέντζου 6(2), Σπαθάρου, Δημητράκου 15, Χατζηνικολάου 10, Κοτσοπούλου 6(2), Σταυρίδου, Παπαμιχαήλ 7, Λύμουρα, Σωτηρίου 11, Κοσμά 10(2), Σκιαδοπούλου 1, Σπανού 6.

Φινλανδία (Μιρολίμποφ): Μπεντρεντίν 1 , Τουκάνεν 15, Κεσάνεν, Λέινο 1, Ουίλσον 6, Λισκόλα 2, Κορπiβάρα 4, Γκρος, Στεν 14, Πάουντς, Λεχτοράντα 6(1).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δάγλας: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εικόνα μας. Κάναμε καταπληκτική εμφάνιση, εάν εξαιρέσουμε ένα διάστημα όπου ο αντίπαλός μας έπαιξε ζώνη και δεν μας βγήκαν κάποια σουτ. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί η Φιλανδία είναι πολύ καλή ομάδα. Τα κορίτσια ήταν πολύ προσηλωμένα στην άμυνα και συγκεντρωμένα στο παιχνίδι. Δεν σημαίνει τίποτα αυτή η νίκη. Πλέον πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στο επόμενο παιχνίδι και στο να υλοποιήσουμε τους στόχους μας».

Δημητράκου: «Δουλέψαμε πολύ όλο αυτό το διάστημα της προετοιμασίας. Έχουμε κάποιες απουσίες και προσπαθήσαμε και καλύψαμε τα κενά με τον καλύτερο τρόπο. Παίξαμε πολύ με το μυαλό μας σήμερα και αποδώσαμε πολύ καλά στην άμυνα. Θέλαμε τη νίκη στο ξεκίνημα αλλά πρέπει να την ξεχάσουμε και να στρέψουμε την προσοχή μας στο επόμενο παιχνίδι με την Λετονία».

Μιρολίμποφ: «Σήμερα είχαμε ένα πολύ κακό παιχνίδι. Δεν πιστεύω ότι η εικόνα που είχαμε στο σημερινό ματς αντικατοπτρίζει τις δυνατότητες της ομάδας μου. Συγχαρητήρια στην Ελλάδα, είναι μια ομάδα πολύ πιο έμπειρη από εμάς και αρκετά πιο δυνατή. Αυτό που λείπει από εμάς είναι η εμπειρία και χρειαζόμαστε χρόνο διότι διαθέτουμε μια πολύ νεανική ομάδα».

Τoυκάνεν: «Σήμερα δεν επαναλάβαμε την εμφάνιση που είχαμε στο προηγούμενο ματς. Σίγουρα η Ελλάδα είναι ένας πιο δύσκολος αντίπαλος και δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες του αγώνα. Θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε στη συνέχεια, να ανεβάσουμε την απόδοσή μας για να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο σε αυτή τη σειρά των αγώνων».

Φωτογραφίες: Γ.Κ.

Πηγή: EOK