«Παραμύθι χωρίς όνομα» από το 4ο Δημ.Σχολείο Λευκάδας

Θεατρική παράσταση «Παραμύθι χωρίς όνομα»… του 4ου Δημοτικού Σχολείου παρουσία του τιμώμενου ηθοποιού Κώστα Καζάκου

Παρουσιάστηκε χθες βράδυ, στο Κηποθέατρο «Άγγελος Σικελιανός», στην πόλη της Λευκάδας, με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία και προσέλευση πλήθους κόσμου, η θεατρική παράσταση «Παραμύθι χωρίς όνομα» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, από τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λευκάδας.

Στην παράσταση παραβρέθηκε, παρά τις ανειλημμένες υποχρεώσεις του, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στην εκλογική περιφέρεια νομού Ηλείας, ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος, στενός συνεργάτης του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ο οποίος τιμήθηκε για την προσφορά του στο χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Με την θεατρική παράσταση συνεχίστηκε για 18η συνεχή χρονιά φέτος μια παράδοση, ένα γεγονός για τη μικρή μας πόλη, που το έχουν τιμήσει στο παρελθόν με την παρουσία τους προσωπικότητες, όπως η Ζωή Βαλάση, ο Ηλίας Λογοθέτης και φέτος ο Κώστας Καζάκος, ο ηθοποιός, ο άνθρωπος, ο αγωνιστής που δηλώνει παρών σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες, όπως ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Αποστόλης Βεργίνης, ο οποίος ζήτησε προηγούμενα κατανόηση από τον κόσμο για την έλλειψη καρεκλών και το αδιαχώρητο που επικρατούσε στο χώρο.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό και ο αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Αναστάσιος Γαζής, ο οποίος ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο, λέγοντας ότι οι καρέκλες που διαθέτουν δεν επαρκούν και ότι θα σκεφτούν για νέα προμήθεια.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα. Σολδάτου κάλεσε τους θεατές να είναι επιεικείς απέναντι στους μικρούς ηθοποιούς, να χειροκροτήσουν τα παιδιά για μια επίμονη προσπάθεια που απαιτήθηκε πολύς κόπος και χρόνος, λέγοντας ότι αυτό που προέχει είναι να χαρούν πρωτίστως τα ίδια τα παιδιά την παράσταση και φυσικά οι θεατές.

Πριν την παράσταση έγινε ένα αφιέρωμα στον τιμώμενο ηθοποιό Κώστα Καζάκο με προβολή σλάιτς από σταθμούς της καλλιτεχνικής του δημιουργίας, ενώ διαβάστηκε σύντομο βιογραφικό του. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο ηθοποιός κάλεσε τον κόσμο να προστατεύσει τα παιδιά, γιατί όπως είπε, έρχονται μέρες πολύ δύσκολες και υπάρχει κίνδυνος, μεθαύριο, να χαθούνε γενιές νέων παιδιών.

Την παράσταση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Αραβανής, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα. Μακρυγιώργου, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Αναστάσιος Γαζής, η περιφερειακή σύμβουλος κα. Καββαδά, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Λευκάδας κ. Αραβανής, η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό Λευκάδας και επικεφαλής κλιμακίου της ΚΟ Λευκάδας του ΚΚΕ κα. Δήμητρα Σταματέλου κ.ά.

(Πηγή: www.kolivas.de)