Το RAI 3 στο Μεγανήσι

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Λευκάδα και στο Μεγανήσι βρέθηκε, από 15 έως 17 Ιουνίου, το τηλεοπτικό συνεργείο της Ιταλικής Δημόσιας τηλεόρασης RAI 3 και του τουριστικού προγράμματος Alle Falde del Kilimangiaro, για τη δημιουργία ντοκιμαντέρ με θέμα την φυσική ομορφιά των Ιόνιων Νησιών, την πολιτιστική μας κληρονομιά, την αρχιτεκτονική μας. Πρόκειται για την κορυφαία τηλεοπτική εκπομπή τουριστικού περιεχομένου της RAI, με θεαματικότητα που ξεπερνά το 1.500.000 τηλεθεατές και μεταδίδεται κάθε Κυριακή απόγευμα.

Ο χρόνος προβολής του ντοκιμαντέρ αναμένεται για τον Φεβρουάριο του 2013 και προβλέπονται επαναλήψεις, μέσω ειδικών προγραμμάτων, και από τα κανάλια της δορυφορικής RAI.

Το συνεργείο αποτελούν ο κ. Alessandro Di Nitto και η συνεργάτης του κα Elena Bonera, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Θεόδωρο Βερύκιο (φωτό).
Η συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τη RAI 3 επιτεύχθηκε με τη συνδρομή του διευθυντή του ΕΟΤ στο Μιλάνο, κ. Μιχάλη Τερζίμπαση, κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης του Μιλάνου, καθώς και της συμμετοχής της Π.Ι.Ν. στον Μαραθώνιο της Ιταλικής πόλης.

Το συνεργείο της RAI αποκόμισε τις καλύτερες εντυπώσεις για την περιοχή  μας και τους κατοίκους της, και αποδέχθηκε πρόσκληση της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας να επισκεφθεί τα νησιά μας προσεχώς, για διακοπές, ως φιλοξενούμενοί μας.