Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας για τις εκλογές

Συνεχίζουμε τον αγώνα από καλύτερες θέσεις…

Mε τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ολοκληρώθηκε η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού που άρχισε την 6η Μαΐου και έφερε την Αριστερά και το ΣΥΡΙΖΑ στο προσκήνιο!

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ αύξησε σημαντικά τη δύναμη του, έφθασε το 26,90 %, τους 1.655.053 ψήφους και αναδείχθηκε 2η πολιτική δύναμη.

Έτσι όμως δεν έγινε δυνατό να σχηματίσει κυβέρνηση της Αριστεράς και παραμένει στη θέση της μαχητικής αντιπολίτευσης, συνεχίζοντας τον αγώνα του από καλύτερες θέσεις.

Με το μνημόνιο νεκρό από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, συγκροτήθηκε συγκυβέρνηση μνημονιακού προσανατολισμού με βασικό κορμό τη ΝΔ και τη συμμετοχή ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ.

Όπως δηλώνουν οι μνημονιακοί εταίροι σε Αθήνα και Βρυξέλλες «… η Ελλάδα θα τηρήσει το μνημόνιο και θα τιμήσει τις υπογραφές που μπήκαν γι αυτό…».

Αυτό που φαίνεται πως θα επιμηκυνθεί, είναι ο χρόνος εφαρμογής του. Γιατί δεν υπάρχει μνημόνιο χωρίς σκληρή λιτότητα, χωρίς ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Επιμένουν στη συνέχιση ενός προγράμματος που (αφού επιβλήθηκε και απέτυχε παταγωδώς) είναι βέβαιο ότι θα βαθύνει την οικονομική κρίση οδηγώντας τη χώρα στην καταστροφή.

Οι όποιες παραλλαγές αυτής της πολιτικής δεν θα ανακόψουν την φτωχοποίηση του λαού, την αύξηση της ανεργίας, την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, την εξαθλίωση και καταστροφή της κοινωνίας. Οδυνηρές συνέπειες της συγκεκριμένης πολιτικής των νέων μνημονιακών εταίρων που θ’ αντιμετωπίσουμε και στα νησιά μας.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να σωθεί η χώρα και οι πολίτες, ως αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή, στην κοινωνία, στα κινήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας απευθύνει θερμό χαιρετισμό στους χιλιάδες πολίτες σε Λευκάδα, Μεγανήσι, Κάλαμο και Καστό που συμπαρατάχθηκαν μαζί μας στον δύσκολο εκλογικό αγώνα, αντιστεκόμενοι στο σκηνικό του τρόμου που στήθηκε έντεχνα από εγχώριες και ξένες δυνάμεις της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Το υψηλό ποσοστό του 26,80% που κατέγραψε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στη Λευκάδα και οι 4.187 ψήφοι, είναι η διαχωριστική γραμμή που τράβηξαν οι συμπολίτες μας, ανάμεσα στην αξιοπρέπεια και την εξαθλίωση, στη ζωή και την καταστροφή, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας «ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ»

Ανέδειξαν το ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ πρώτο στους 4 από τους 6 πρώην δήμους της Λευκάδας, στις πρώην κοινότητες και τους ετεροδημότες.

Μ’ αυτό το αποτέλεσμα οι πολίτες των νησιών μας στήριξαν την πολιτική μας, για άμεση ακύρωση μνημονίου και εφαρμοστικών νόμων, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, αναδιανομή του πλούτου. Έστειλαν μήνυμα για τη δημιουργία κυβέρνησης της Αριστεράς με πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ που θα προχωρήσει στην εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, ώστε να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη της χώρας μέσα από νέους προοδευτικούς δρόμους.

Τα ζητήματα αυτά παραμένουν στην πρώτη γραμμή πάλης και μετά τις εκλογές.
Διαβεβαιώνουμε όλους τους πολίτες των νησιών μας ότι ξεκινάμε μαζί μια πορεία ελπίδας για ένα νικηφόρο τέλος. Ένα δύσκολο μα αναγκαίο ταξίδι, για την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η εμπιστοσύνη που μας έδειξαν, είναι για μας εντολή συμπόρευσης και συναπόφασης, επιδιώκοντας να οικοδομήσουμε μια ειλικρινή και στέρεη σχέση μαζί τους, αλλά συγχρόνως και εντολή συγκρότησης μιας μεγάλης λαϊκής παράταξης της Αριστεράς.

Ενισχυμένοι από την ψήφο των πολιτών της Λευκάδας, του Μεγανησιού, του Καλάμου, του Καστού και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση θα βρεθούμε δίπλα στην κοινωνία που υποφέρει, προσπαθώντας να δώσουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα.

Θα συνεχίσουμε το δρόμο του αγώνα, θα στηρίξουμε όσους δεν έχουν φωνή, δεν έχουν δύναμη, όσους έχουν ανάγκη την αλληλεγγύη μας, επιδιώκοντας ν’ ανοίξουμε δρόμους ελπίδας στους συμπολίτες μας.

Κατεύθυνσή μας παραμένει το σύνθημα «Ανατροπή στην Ελλάδα-Αλλαγή στην Ευρώπη»

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ