Ήττα με Ιταλία εντός η Εθνική Ελλάδος Γυναικών του Αλέκου Δάγλα

Βίντεο

Φωτό & Βίντεο: Κανέλλος Κώστας

 

Η Εθνική Γυναικών πάλεψε μέχρι τέλους, είχε σε μεγάλο διάστημα τον πρώτο λόγο στον αγώνα, αλλά τελικά η Εθνική Ιταλίας ήταν που έφυγε με τη νίκη από το κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Θωμά με το 53-64 να σφραγίζει την αναμέτρηση και στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2013.
Καλύτερη ήταν η ελληνική ομάδα στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μισού της αναμέτρησης. Η Εθνική Ελλάδας ξεκίνησε με τις Καλέντζου, Χατζηνικολάου, Κοσμά, Δημητράκου, Παπαμιχαήλ, απέναντι στις Σοτάνα, Τζανόνι, Σαντούτσι, Γουαμπάρα και Κρίπα και μετά τα πρώτα…αναγνωριστικά λεπτά, πήρα το προβάδισμα. Το 8-8 (4’) έγινε 12-8 (5’34’’) με τις Ελληνίδες παίκτριες να «διαβάζουν» πολύ καλά το παιχνίδι τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Η Ελλάδα έφτασε στο 20-14 (12’48’’) και στο 23-17 (15’45’’), αλλά στη συνέχεια για περίπου ένα πεντάλεπτο, δεν μπόρεσε να απειλήσει την Ιταλία, η οποία βρήκε την ευκαιρία να μειώσει και να τελικά να προηγηθεί (23-27, 19’’09’’) με ένα 10-0. Πρωταγωνίστρια για τις φιλοξενούμενες ήταν η Τζανόνι σε αυτή την αντεπίθεση, η οποία έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με 12 πόντους. Η Ελλάδα μείωσε με την Παπαμιχαήλ και την Καλέντζου, για ναν κλείσει το εικοσάλεπτο με τη διαφορά στη μικρότερη δυνατή τιμή της (26-27).
Οι Ελληνίδες διεθνείς προσπάθησαν άμεσα να ξαναπάρουν τα ηνία της αναμέτρησης. Με την Παπαμιχαήλ προσπέρασαν 29-27 (21’), με τη Δημητράκου διατήρησαν τη διαφορά των δύο πόντων (31-29, 21’40’’), με τις Ιταλίδες να απαντούν αρχικά πηγαίνοντας κοντά στο καλάθι και στη συνέχεια με σουτ τριών πόντων. Έφτασαν στο 33-36 (25’) και στη συνέχεια στο 39-42 με μακρινά σουτ από τις Μπενεντέτα και Μασκιάρντι. Με διαφορά τριών πόντων έκλεισε και το τρίτο δεκάλεπτο (41-44).
Σωτηρίου και Καλέντζου έδωσαν και πάλι το προβάδισμα στην Εθνική Ελλάδας με την επιστροφή στον αγώνα (45-44, 32’), αλλά οι Ιταλίδες εκμεταλλεύτηκαν ότι μπορούσε να τους δώσει το παιχνίδι, φτάνοντας στο +6 (49-55) με την Σαντούτσι και αργότερα στο +7 (51-58, 38’30’’). Η ελληνική ομάδα έκανε μια τελευταία προσπάθεια, αλλά οι φιλοξενούμενες είχαν πια την ψυχολογία με το μέρος τους και πήραν μια πολύτιμη γι’ αυτές νίκη με το τελικό 53-64.
*Στο 7’ της αναμέτρησης τραυματίστηκε (γόνατο) η Αλεσάντρα Φόρμικα της Εθνικής Ιταλίας.
Διαιτητές: Σέμες, Ντραγκόγιεβιτς, Ομπρκνέζεβιτς
Δεκάλεπτα: 14-12, 26-27, 41-44, 53-64
Ελλάδα (Δάγλας): Καλέντζου 9, Δημητράκου 12 (7ρ), Χατζηνικολάου 4 (6ρ), Κωτσοπούλου, Σταυρίδου 3, Παπαμιχαήλ 15 (7ρ, 3 α)), Λύμουρα 2, Σωτηρίου 4, Κοσμά 1, Σπανού 3
Ιταλία (Ρικίνι): Φασίνα, Τσινίλι, Σοτάνα 16, Γκάτι 4, Τζανόνι 14, Σαντούτσι 5, Μασκιάρντι 14, Φόρμικα, Γουαμπάρα 4, Κρίπα, Μπανιάρα 5, Γκορίνι 2

Πηγή: EOK

Αλέκος Δάγλας (προπονητής Ελλάδας): «Είναι ένα άσχημο αποτέλεσμα για εμάς, χάσαμε στο γήπεδό μας από μία ομάδα με τους ίδιους στόχους. Επιθετικά κάναμε μια άσχημη εμφάνιση. Ήταν σκληρή ομάδα η Ιταλία αλλά η δική μας απόδοση τους έδωσε το δικαίωμα να πάρουν τη νίκη. Η διαιτησία σε κάποιες φάσεις προστάτευσε την Ιταλία. Συνεχίζουμε δεν κατεβάζουμε το κεφάλι. Ο όμιλός μας είναι ανοιχτός».


Πελαγία Παπαμιχαήλ (Ελλάδα): «Για τρία δεκάλεπτα ήμασταν μέσα στον αγώνα, χάσαμε όμως στο τέλος τη συγκέντρωσή μας. Τους δώσαμε τη δυνατότητα να πετύχουν εύκολα καλάθια, αλλά οφείλαμε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Τα πάντα είναι ανοιχτά στον όμιλο. Εμείς θα συνεχίσουμε, ακόμη και με την πλάτη στον τοίχο, δεν απογοητευόμαστε θα παλέψουμε».
Ρομπέρτο Ρινκίνι (προπονητής Ιταλίας): «Ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς. ¨Ήταν δύσκολο, αλλά διατηρήσαμε τη συγκέντρωσή μας. Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου είπα στις παίκτριές μου να έχουν καλή επαφή και να έχουμε και καλύτερη άμυνα. Το κλειδί για μένα ήταν η άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο».
Ιλάρια Τζανόνι (Ιταλία): «Ήταν ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για εμάς. Η Ελλάδα είναι πολύ καλή ομάδα και το αποτέλεσμα ήταν πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες. Παίξαμε επιθετικά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτερες. Μετά τη νίκη της Φινλανδίας επί της Λετονίας, φαίνεται ότι κάθε ομάδα στον όμιλο μπορεί να νικήσει την οποιαδήποτε άλλη, οπότε θα γίνει σκληρή μάχη για την πρόκριση».

Πηγή: EOK