Καμπάνια Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Προωθητική «καμπάνια» της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην αγορά της Μ. Βρετανίας, με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων

Δραττόμενη της ευκαιρίας της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προχωρεί στην οργάνωση μιας δυναμικής «καμπάνιας» προβολής της Ιστορίας, του Πολιτισμού και των επιλογών που προσφέρουν τα Ιόνια Νησιά στους Βρετανούς πολίτες.

Στόχος της Περιφέρειας είναι να υπενθυμίσει στους Βρετανούς -και όχι μόνο- ότι τα Ιόνια Νησιά αποτελούν ιδανικούς προορισμούς διακοπών όχι μόνο για τα φυσικά τους πλεονεκτήματα αλλά για τον ιδιότυπο Επτανησιακό Πολιτισμό.

Εδώ γεννήθηκε ο συνθέτης του Ολυμπιακού Ύμνου

Κρίνεται απαραίτητο να γίνει ευρέως γνωστό ότι ο Ολυμπιακός Ύμνος, που θα ερμηνευτεί από την London Philharmonic Orchestra στην επίσημη τελετή έναρξης της 30ης Ολυμπιάδας, αποτελεί μια μουσική σύνθεση του Σπύρου Σαμάρα, ο οποίος κατάγεται από τα Ιόνια Νησιά.

Από το 1958, ο Ύμνος του Σαμάρα επελέγη από την ΔΟΕ ως ο επίσημος Ύμνος του Ολυμπιακού Κινήματος και από την Ολυμπιάδα της Ρώμης, ανακρούεται στις τελετές έναρξης και λήξης κάθε Ολυμπιάδας.

Με δεδομένα τα παραπάνω, η Περιφέρεια θα πραγματοποιήσει τις ακόλουθες δράσεις:

  • Στις 29 Ιουνίου, ένα ελληνικό περίπτερο θα στηθεί στο Waterloo station, σε έναν από τους κεντρικότερους σιδηροδρομικούς σταθμούς της βρετανικής πρωτεύουσας και 500.000 διερχόμενοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία των νησιών, το Ολυμπιακό κίνημα, το Σπύρο Σαμάρα αλλά και για τις ομορφιές του τόπου.
  • Οι φίλοι των Ιονίων θα προσκληθούν να συμμετάσχουν επιτόπου σε διαγωνισμό, με ερωτήσεις γνώσεων, δοκιμάζοντας την τύχη τους για να κερδίσουν ένα μαγευτικό ταξίδι στην Περιφέρεια και να μοιραστούν με τους συμπολίτες τους τις μοναδικές εμπειρίες που προσφέρουν οι προορισμοί.

Στοχευμένες δράσεις και συναντήσεις

Την εκδήλωση θα εγκαινιάσει ο κ. Χρήστος Σκούρτης, Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού – Αθλητισμού – Πολιτισμού, ο οποίος θα πραγματοποιήσει στοχευμένες συναντήσεις για την προβολή της Περιφέρειας, κατά τη διάρκεια της ολιγοήμερης παραμονής του στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, το πρωί της 29ης Ιουνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης θα συναντήσει και θα απονείμει τιμητική πλακέτα στον κ. Timothy Walker, Επικεφαλής και Καλλιτεχνικό Διευθυντή της London Philharmonic Orchestra, η οποία θα εκτελέσει στις 27 Ιουλίου, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, τον Ολυμπιακό Ύμνο.

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης θα επισκεφθεί την Πρεσβεία της Βραζιλίας στο Λονδίνο, συζητώντας τις δυνατότητες περαιτέρω προβολής των Ιονίων Νήσων, κατά τη διάρκεια της επόμενης Ολυμπιάδας, η οποία θα λάβει χώρα στο Ρίο, το 2016.

Επιπρόσθετα, θα παραθέσει γεύμα σε Βρετανούς Τ.Ος και θα συζητήσει, εκτενώς, το πρόγραμμα της δυναμικής προώθησης των τουριστικών προορισμών της Περιφέρειας για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν αλλά και για το 2013.

Διαδικτυακός διαγωνισμός με έπαθλο ταξίδι στο Ιόνιο

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καμπάνια θα συνεχιστεί μέχρι και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, με την πραγματοποίηση ενός διαδικτυακού διαγωνισμού, με έπαθλο ταξίδια στα Ιόνια Νησιά, ο οποίος θα προωθηθεί μέσω ποικίλων βρετανικών μέσων.

Τέλος, συνεργεία παραγωγής θα πραγματοποιούν για μια εβδομάδα συνεντεύξεις στο κέντρο του Λονδίνου, με Βρετανούς δημοσιογράφους, ΤΟς, διαμορφωτές της κοινής γνώμης αλλά και απλούς πολίτες για την παραγωγή ενός προωθητικού video, με θετικές δηλώσεις για τα Ιόνια νησιά, το οποίο θα διανεμηθεί σε όλα τα βρετανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.