Η κολοχτύπα στον Vezene

Με την άφιξη του ζεστού Ιουνίου έκαναν την εμφάνιση τους για τα καλά οι νοστιμότατες κολοχτύπες ή αλλιώς ‘λύρες’ όπως τις αποκαλούν οι Μεγανησιώτες.

Οι βραχώδεις περιοχές γύρω από το Μεγανήσι μέχρι τα μέσα Αυγούστου γεμίζουν από το περιζήτητο οστρακόδερμο που όλο το καλοκαίρι μεγαλουργεί στην σχάρα ή σε αστακομακαρονάδες.

Εμβληματικό πιάτο του Άρη Βεζενέ από τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας της trattorias στο Μεγανήσι, η κολοχτύπα δεν αποτυγχάνει ποτέ να τον επιβραβεύσει με την συνεπέστατη νοστιμιά της και την ανυπέρβλητη γλύκα της.

Ο Άρης αφαιρεί τα περιττά καλούδια και τις μπόλικες ντομάτες που φορτώνουν συνήθως αυτό το πιάτο, την σιγομαγειρεύει με ελάχιστα υλικά και αφήνει την ίδια να εκφράσει την έκρηξη γεύσης που την χαρακτηρίζει.

Η γλύκα του ζωμού της αρωματίζει τα βιολογικά linguini που φτιάχνονται από την μικρή οικογενειακή pasticceria Setaro χρησιμοποιώντας μόνο σκληρό αλεύρι τύπου 00 και νερό από τον Βεζούβιο.

Στο Vezene η δυσεύρετη Μεγανησιώτικη κολοχτύπα δίνει το σύνθημα του καλοκαιριού με την αυθεντική ελληνικότητα και την ασυναγώνιστη νοστιμιά της.

 

Vezene Athens

Βρασίδα 11 (έναντι Hilton), Αθήνα, Τ: 210.7232002

www.vezene.gr

Πηγή: MyReview