Επιστροφή στις νίκες για τα κορίτσια του Αλέκου

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ – ΕΛΛΑΔΑ 61-85

Επιστροφή στις νίκες για τις Γυναίκες

Μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από Λετονία και Ιταλία, η εκτός έδρας νίκη επί του Λουξεμβούργου ήταν επιτακτική ανάγκη για την εθνική Γυναικών… και ήρθε.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε άνετα 85-61 του αντιπάλου της, στο τέταρτο αγώνα της για τον Ε’ όμιλο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπάσκετ.

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Αλέκος Δάγλας, έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριές του.

Τα δεκάλεπτα : 17-27, 31-45, 48-62, 61-85

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (Πάαρ): Λ. Χέττιγκ 9 (1), Μοσσόνγκ 11(1) , Τ. Χέττιγκ 6, Σμιτ 12(1), Ντίεντριχ 2, Σμιτζ 4, Μπάους 3(1), Όρμπαν , Εττό 4(1), Μάρκους, Μεϊναντιέ 8, Κάουφμαν 2.

ΕΛΛΑΔΑ (Δάγλας): Καλέντζου 10(2), Σπαθάρου 9(2), Δημητράκου 9(2), Χατζηνικολαόυ 4, Κοτσόπουλος 7(1) , Σταυρίδου 4, Παπαμιχαήλ 6, Λύμουρα 6, Σωτηρίου 9, Κοσμά 6, Σκιαδοπούλου 5, Σπανού 10.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Αλέκος Δάγλας, είπε μετά το τέλος του αγώνα: «Ήταν μια νίκη αναμενόμενη για μας. Έπαιξαν όλα τα κορίτσια και κάναμε καλή εμφάνιση. Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα που παρουσίασαν. Το Λουξεμβούργο παίζει ένα περίεργο μπάσκετ με πέντε κοντές και είναι δύσκολο για μία ομάδα με αρχές και σύστημα να την αντιμετωπίσει. Έχουμε πλέον μια εβδομάδα μέχρι το επόμενο ματς που είναι απέναντι στη Φινλανδία για να προετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα. Είναι για μας η πιο κρίσιμη ως τώρα αναμέτρηση».