Εύκολη νίκη με το φαβορί Λετονία εντός η Εθνική Ελλάδος γυναικών του Αλέκου Δάγλα

Δηλώσεις, Φωτογραφίες και Βίντεο

Φωτό & Βίντεο : Κανέλλος Κώστας

Ελλάδα-Λετονία 63-49

Η Ελλάδα πήρε τη νίκη 63-49 από τη Λετονία στο κλειστό του Αγίου Θωμά, αλλά δεν κατάφερε να καλύψει και τη διαφορά με την οποία είχε ηττηθεί στον πρώτο αγώνα (63-46, +17).
Καλύτερο πρόσωπο από τη Λετονία και περισσότερες λύσεις είχε η Ελλάδα στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο που ήταν αμφίρροπο, χωρίς να επιτρέπει σε κάποια από τις δύο ομάδες να ξεφύγει, η ελληνική ομάδα βρήκε ρυθμό, ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων, κέρδισε δεύτερες επιθέσεις μέσω των ριμπάουντ. Το αποτέλεσμα ήταν να οδηγήσει τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (25-15, 14’30’’), με το πρώτο μισό της αναμέτρησης να κλείνει 34-20.
Η Ελλάδα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, αποδίδοντας και καλό μπάσκετ, για να φτάσει να καλύψει και τη διαφορά των 17 πόντων (63-46) με την οποία είχε ηττηθεί στον πρώτο αγώνα στη Λετονία. Και πάλι όμως δεν ανέκοψε το ρυθμό της. Υπερκάλυψε τη διαφορά, φτάνοντας ως το +22 (47-25, 26’). Ο τραυματισμός της Παπαμιχαήλ σκοτείνιασε για λίγο τα πρόσωπα στον ελληνικό πάγκο με τις συμπαίκτριές της όμως να συνεχίζουν να προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό. Στο τέταρτο δεκάλεπτο επέστρεψε και τη ίδια, θέλοντας να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια και έχοντας δεχθεί τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας.
Η Λετονία προσπάθησε να επιστρέψει, έχοντας ως πρώτο στόχο να «κρατήσει» τη διαφορά του πρώτου αγώνα. Προσπάθησε να μειώσει και να μείνει στο παιχνίδι, μείωσε στους 12 πόντους (59-47, 39’). Η Ελλάδα πήρε τη νίκη με 63-49, αλλά θα περιμένει και τη συνέχεια για να διεκδικήσει την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ.
Διαιτητές: Σεμές, Γιόκιτς, Τσίτσι
Δεκάλεπτα: 13-11, 34-20, 52-35, 63-49
Ελλάδα (Δάγλας): Καλέντζου, Σπαθάρου 1, Δημητράκου 8, Χατζηνικολάου 10 (11α), Παπαμιχαήλ 7 (7ρ), Λύμουρα 5, Σωτηρίου 13 (8ρ), Κοσμά 6, Σκιαδοπούλου 2, Σπανού 11
Λετονία (Νέριπς): Νιέντολα 6, Ταμάνε 11 (10ρ), Γιάνσον 6, Χορελίκα 5, Πούτνινα 7, Καρκλίνα 3, ρέκε, Κραστίνα 7, Ειμπέλε 4

Πηγή: EOK

Ελλάδα-Λετονία (δηλώσεις)

Αλέκος Δάγλας (προπονητής, Ελλάδα): «Κάναμε το καλύτερό μας παιχνίδι, αυτό το παιχνίδι ήταν συνέχεια της πολύ καλής εμφάνισης που κάναμε στη Φινλανδία. Η ομαδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έπαιξε με μυαλό και πάθος. Κερδίσαμε μια πολύ καλή ομάδα, φτάσαμε πολύ κοντά στο να πάρουμε και τη διαφορά. Πάμε τώρα στον αγώνα με την Ιταλία όπου θέλουμε τη νίκη. Θέλουμε την πρόκριση».

Όλγα Χατζηνικολάου: «Είναι μια πολύ σημαντική νίκη, παίξαμε πολύ καλά και είμαι πολύ περήφανη για τις συμπαίκτριές μου. Παίξαμε με πάθος και μας μένει μία πίκρα ότι θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη διαφορά. Έχουμε τώρα έναν τελικό την Τετάρτη με την Ιταλία. Αν παίξουμε με το ίδιο πάθος θα είμαστε εμείς που θα πάρουμε τη νίκη».

Άιγκαρς Νέριπς (προπονητής Λετονία): «Η Ελλάδα έπαιξε πολύ καλή άμυνα, έπαιξε επιθετικό μπάσκετ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όπου ήταν και πολύ εύστοχη στα τρίποντα. Αυτό εξάλλου είναι το παιχνίδι της Ελλάδας που είναι φύσει επιθετικό. Ελπίζουμε βέβαια να κερδίσει η Ιταλία την Ελλάδα, γιατί αυτό μας συμφέρει στην παρούσα φάση. Είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που αντέδρασε η ομάδα μου στο τελευταίο δεκάλεπτο».

Ζάνε Ταμάνε: «Είμαι πολύ απογοητευμένη, η Ελλάδα έπαιξε πολύ καλά είχε διαβάσει το παιχνίδι μας και αυτό ήταν το κλειδί του αγώνα. Προσπαθήσαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο το γεγονός ότι μειώσαμε τη διαφορά σημαίνει κάτι. Κατά τη γνώμη μου στην Ιταλία θα γίνει ένας αγώνας αμφίρροπος».

Πηγή: EOK