Τρεις επίκαιρες ερωτήσεις του βουλευτή Λευκάδας Θοδ. Σολδάτου

Το κείμενο των τριών επίκαιρων ερωτήσεων του βουλευτή Λευκάδας Θοδωρή Σολδάτου στη Βουλή:

1. Για τις συνθήκες λειτουργίας του Αερολιμένα Ακτίου – 2. Για τη λειτουργία Επιτροπής Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) – 3. Για τη λειτουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, Γ.Ν.

ΟΝΟΜΑ – ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη.

ΘΕΜΑ: Συνθήκες λειτουργίας του Αερολιμένα Ακτίου.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

Ο Κρατικός Αερολιμένας Ακτίου, εξυπηρετεί με τη λειτουργία του, τους νομούς Λευκάδος, Πρεβέζης, Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή στη βορειοδυτική Ελλάδα. Λειτούργησε για πρώτη φορά το 1968. Το 1988 μεταφέρθηκε σε νέες εγκαταστάσεις έκτασης 970τμ.

Στις 04-04-2003, έγιναν τα εγκαίνια των νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων εμβαδού 7500 τμ.

Σήμερα ο αερολιμένας, δε θυμίζει σε τίποτε την περίοδο που ακολούθησε τα εγκαίνια του 2003.

Ο κεντρικός κλιματισμός, (ψύξη-θέρμανση), έχει να λειτουργήσει από τον Αύγουστο του 2011. Η εικόνα των χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι θλιβερή, (πάνω από τους μισούς στο χώρο αναχωρήσεων δε λειτουργούν, η δε καθαριότητα είναι πλημμελής).

Αποτέλεσμα των συνθηκών που επικρατούν, είναι η απαξίωση της χώρας μας στους επισκέπτες από το εξωτερικό, οι οποίοι μόλις κατέλθουν από τα αεροσκάφη βρίσκονται αντιμέτωποι με παραστάσεις τριτοκοσμικής υποστάσεως.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Με ποιον τρόπο σκέπτεται το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, να αντιμετωπίσει το θέμα ώστε να αλλάξει η εικόνα του αερολιμένα και να δημιουργήσει νέα αφετηρία στις συνθήκες υποδοχής των επισκεπτών αλλά και στις συνθήκες απασχόλησης των εργαζομένων;

Ημερομηνία
Υπογραφή
09-07-2012

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Ναυτιλίας,
κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη.

ΘΕΜΑ: Λειτουργία Επιτροπής Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ).

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2932/01 η Επιτροπή Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Λιμένων, (ΕΣΑΛ), αποτελεί ένα συντονιστικό – εκτελεστικό (διυπουργικό) όργανο το οποίο θεσμοθετήθηκε προκειμένου να συνδράμει στην ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό – βελτίωση των λιμενικών υποδομών της χώρας.

Η επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει από το 3ο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα σημαντικά θέματα που αφορούν στην αρμοδιότητά της, να έχουν παγώσει.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Βρίσκεται στις προτεραιότητες του Υπουργείου Ναυτιλίας και σε ποιο χρόνο, η επαναδραστηριοποίηση της Επιτροπής Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ), ώστε να αντιμετωπιστούν τα θέματα που αφορούν στην αρμοδιότητά της και βρίσκονται σε αδράνεια;

Ημερομηνία
Υπογραφή
09-07-2012

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Υγείας,
κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

ΘΕΜΑ: Λειτουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, Γ.Ν. Λευκάδος.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδος, λειτούργησε με διπλή βάρδια καθημερινά από Δευτέρα έως Σάββατο, μέχρι το τέλος Μαΐου.

Από αρχές Ιουνίου, καταργήθηκε η διπλή βάρδια τις ημέρες Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, εξαιτίας των περικοπών που υπέστησαν οι ιατροί, (στη μονάδα υπηρετούν δύο νεφρολόγοι) και της αδυναμίας καλύψεως των αναγκών της Μονάδας από την Παθολογική Κλινική.

Αποτέλεσμα της καταργήσεως της διπλής βάρδιας, είναι να μη γίνονται πλέον δεκτοί νέοι ασθενείς και να παροτρύνονται να αναζητήσουν Νοσοκομείο εκτός Λευκάδος για να εξυπηρετηθούν.

Επιπροσθέτως οι ανάγκες κατά την καλοκαιρινή περίοδο είναι πολλαπλάσιες της χειμερινής, εξαιτίας της αυξήσεως του πληθυσμού της Λευκάδας κατά τη θερινή περίοδο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Με ποιον τρόπο σκέφτεται το Υπουργείο Υγείας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ώστε να εξυπηρετηθούν οι νεφροπαθείς του νομού και να σταματήσει η ταλαιπωρία τους με την αναζήτηση Νοσοκομείου σε άλλες περιοχές της Ελλάδος;

Ημερομηνία
Υπογραφή
09-07-2012

(Πηγή: www.kolivas.de)