Ο Μ.Αγγελάκας νέος ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Νέος ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο Μαν. Αγγελάκας

Ανακοινώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας οι νέοι Γενικοί Γραμματείς των Περιφερειών. Τη θέση του μέχρι πρότινος Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αναστάσιου Αποστολόπουλου καταλαμβάνει ο Μανώλης Αγγελάκας, πρώην Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ και πρώην Ευρωβουλευτής.

Βιογραφικό

Ο Μανώλης Αγγελάκας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Νοεμβρίου 1960. Μεγάλωσε στο Θησείο και το 1978 αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και εισήχθη στη Φαρμακευτική Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 1982. Έκανε τη στρατιωτική του Θητεία στην Πολεμική Αεροπορία ως Φαρμακοποιός και το διάστημα 1984 – 1990 εργάστηκε σε Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες ως υπεύθυνος παραγωγής και εργοστασίου. Το διάστημα 1984 -1990 φοίτησε στο Χημικό Τμήμα του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Το 1990 ιδρύει δική του επιχείρηση και από τότε δραστηριοποιείται στον τομέα των αντιπροσωπειών

Συνδικαλιστικά, δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των Φαρμακοποιών και διατέλεσε Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών την περίοδο 1987 – 1991 και Πρόεδρος της ΠΕΦ την περίοδο 1991 – 1996. Έχει λάβει μέρος με ανακοινώσεις σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε φαρμακευτικά περιοδικά. Είναι μέλος σε Φαρμακευτικές Επιστημονικές εταιρείες.

Από νεαρός ασχολήθηκε με την πολιτική δράση στο Πανεπιστήμιο, όπου διατέλεσε Πρόεδρος σε όλα τα έτη σπουδών της Φαρμακευτικής. Την περίοδο 1984 -1989 διατέλεσε Γεν. Γραμματέας της ΤΟ Θησείου της Νέας Δημοκρατίας και την περίοδο 1989 – 1996, Πρόεδρος της ΤΟ Θησείου και μέλος της Α3 Νομαρχιακής Επιτροπής. Από το 1997 έως τον Σεπτέμβριο του 2007 ήταν πρόεδρος της Α3 Νομαρχιακής Επιτροπής της ΝΔ. Από το 1997 είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Το 2004 ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ και από τον Σεπτέμβριο 2007 έως τις Ευρωεκλογές του 2009, διετέλεσε Ευρωβουλευτής. Από το Νοέμβριο του 2009, μετά την εκλογή του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ο Μανώλης Αγγελάκας ήταν ο Γραμματέας Οργανωτικού του Κόμματος μέχρι και τον Ιούλιο του 2011 οπότε και παραιτήθηκε για να είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών. Τον Αύγουστο του 2011, με απόφαση του Προέδρου του κόμματος, ανέλαβε Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας.

Είναι παντρεμένος με την Ελένη Βασιλάκου, Αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας. Έχουν δυο κόρες την Ντιάνα, 24 ετών και την Κωνσταντίνα, 20 ετών.

Οι Γενικοί Γραμματείς άλλων Περιφερειών που ανακοινώθηκαν είναι:

ΑΤΤΙΚΗ: Καλογερόπουλος Δημήτριος
ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ: Γερακούδη Καλλιόπη
ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Θεοδωρίδης Ηλίας
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ: Καρούντζος Αθανάσιος
ΑΙΓΑΙΟ: Καλογήρου Χριστιάνα
ΚΡΗΤΗ: Δεικτάκης Γεώργιος