Δήλωση-Επισημάνσεις Θανάση Κονιδάρη σχετικά με το θέμα της ύδρευσης

ΔΗΛΩΣΗ-ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΝΙΔΑΡΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Σχετικά με το θέμα της ύδρευσης του νησιού που συζητήθηκε στο ΔΣ Λευκάδας, για αποφυγή παρεξηγήσεων και λόγω της παρουσίας μου στην συνεδρίαση, δηλώνω τα εξής:

-Το πόρισμα (σχέδιο προγραμματικής σύμβασης) της τριμελούς επιτροπής που είχε συσταθεί για να προτείνει στο ΔΣ Λευκάδας, συζητήθηκε μεν αλλά ΔΕΝ ΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.

 

-Το θέμα αναβλήθηκε εκ νέου για να διευρυνθεί η επιτροπή και με δικηγόρο, ώστε να μην υπάρχουν νομικά κενά στην προγραμματική σύμβαση που θα κληθούν να ψηφίσουν τα ΔΣ Λευκάδας και Μεγανησίου.

(σ.σ.: Η γνώμη μου είναι ότι στην επιτροπή πρέπει να συμμετάσχει και εκπρόσωπος του Δήμου Μεγανησίου)

 

-Το ζήτημα των αντισταθμιστικών οφελών προτάθηκε να είναι υποχρέωση του Δήμου Λευκάδας προς την Τ.Κ. Βαυκερής της τάξης των 12.000-15.000 ευρώ, για δε το 0,17 λεπτά/κ.μ. ο Δήμαρχος Μεγανησίου δεν είχε τέτοια εξουσιοδότηση από το ΔΣ για να το αποδεχτεί, πολλώ δε μάλλον που δεν το είχε αποδεχτεί και είχε μειοψηφήσει ο Αντιδήμαρχος Λευκάδας κος Σούνδιας, μέλος της επιτροπής.

 

-Οι λέξεις «αδειάσματα», «γεμίσματα», όπως και η δήλωση εκπροσώπου των κατοίκων της Βαυκερής ότι η κα Καββαδά είναι με το μέρος τους, δεν μπορούν να θεωρηθούν σοβαρές αυτοδιοικητικές θέσεις.

 

-Σε ζητήματα μείζονος σημασίας, όπως η ύδρευση, όλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Τύπος, παράγοντες, αντιπολίτευση θεσμική και μη, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί.

 

Θανάσης Κονιδάρης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

30-08-2012