Ανεμοθύελλα σάρωσε το Μεγανήσι

Βούλιαξε αλιευτικό σκάφος στο Μεγανήσι

Από το πρωί ανάστατοι οι κάτοικοι του Μεγανησίου προσπαθούν να συμμαζέψουν τα συντρίμμια που άφησε πίσω του ένας ξαφνικός ανεμοστρόβιλος. Συνέβη γύρω στις 8.30 το πρωί όταν η θύελλα που ξέσπασε με απρόσμενη ένταση και διήρκεσε κάπου 15 λεπτά σάρωσε κυριολεκτικά το νησί.

Από την λύσσα του καιρού τσακίστηκαν δέντρα και κλαδιά και υπέστησαν μικρές υλικές ζημιές κατοικίες. Δυστυχώς, μια βάρκα που βρισκόταν ανάμεσα σε Σκορπιό και Πασουμάκι ανετράπη από το δρολάπι και στο τέλος βούλιαξε. Ευτυχώς οι επιβαίνοντες (πατέρας και γιος) κολύμπησαν μέχρι την ξηρά και είναι καλά στην υγεία τους.

Η κουτσουπιά στην είσοδο του Σπαρτοχωρίου ξεριζώθηκε και έφραξε το οδικό δίκτυο, ενώ και το ρεύμα διεκόπη για αρκετή ώρα. Τα συνεργεία του Δήμου εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν μέρος των ζημιών. Ανάλογες ζημιές, όπως πληροφορηθήκαμε έγιναν σε όλη την νότια Λευκάδα  (μας αναφέρθηκαν σοβαρές ζημιές στην Βασιλική).

Φωτογραφίες

~~~

Βούλιαξε αλιευτικό σκάφος στο Μεγανήσι

Σήμερα το πρωί, γύρω στις 8.00πμ, αλιευτικό επαγγελματικό σκάφος  με όνομα ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΛ 864, βούλιαξε ανοιχτά του Μεγανησίου, μέσα στο οποίο επέβαιναν δύο Μεγανησιώτες.

Μόλις τα ακραία καιρικά φαινόμενα, των ισχυρών ανέμων και της έντονης βροχόπτωσης έπληξαν την περιοχή, το σκάφος άρχισε να βουλιάζει, με αποτέλεσμα οι δύο επιβαίνοντες να εγκαταλείψουν γρήγορα το αλιευτικό και να φθάσουν στο Μεγανήσι , κολυμπώντας!

Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους, το σκάφος  όμως χάθηκε, ενώ προανάκριση διενεργείται αυτή τη στιγμή από το Λιμεναρχείο Λευκάδας, σκάφος του οποίου έφθασε αμέσως μόλις ειδοποιήθηκε, εγκαίρως στο σημείο του ατυχήματος.

Πηγή: LefkadaNews