Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το περιστατικό στο Νυδρί και τον φασισμό

Κ.Ο. ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Έξω οι φασίστες και τα τσιράκια τους

Η Κ.Ο. Λευκάδας του ΚΚΕ καταδικάζει την προκλητική ενέργεια του Δ/ντη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας να διενεργήσει ΕΔΕ ενάντια σε εκπαιδευτικούς για το περιεχόμενο του γιορτασμού της 28ης Οκτώβρη μετά από παρέμβαση φασιστοειδών και υποστηρικτών της «Χρυσής Αυγής». Απαιτούμε αυτή η διαδικασία των ΕΔΕ να σταματήσει τώρα.

Οι σημερινοί φασίστες-εθνικιστές της «Χρυσής Αυγής», φυσικοί και πολιτικοί απόγονοι όλων αυτών που δρούσαν σε ανοιχτή συνεργασία με τους Γερμανούς ενάντια στους Έλληνες αγωνιστές, δεν έχουν καμιά δουλειά στον γιορτασμό του αντιφασιστικού αγώνα του λαού μας.

Οι φασίστες της «Χρυσής Αυγής» υμνούν τα Τάγματα Ασφαλείας, αυτούς δηλαδή που δρούσαν σε ανοιχτή συνεργασία με τους Γερμανούς ενάντια στους Έλληνες αγωνιστές. Να θυμίσουμε: Ο όρκος των ταγμάτων ασφαλείας έλεγε μεταξύ άλλων: “ορκίζομαι εις τον θεόν τον άγιον τούτον όρκον ότι θα υπακούω απολύτως ΕΙΣ ΤΑΣ ΔΙΑΤΑΓΑΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΔΟΛΦΟΥ ΧΙΤΛΕΡ…. ….γνωρίζω καλώς ότι δια μίαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεών μου, τας οποίας δια του παρόντος αναλαμβάνω θέλω τιμωρηθή ΠΑΡΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ.”

Την ίδια ώρα, οι γιορτές της «Χρυσής Αυγής», πλαισιώνονται από καλλιτέχνες που θεωρεί ότι «φημίζονται» για την «ελληνικότητά» τους και την υπεράσπιση του «ορθόδοξου» θρησκευτικού αισθήματος. Ενδεικτικοί, είναι οι στίχοι τραγουδιών συγκροτημάτων που συμμετέχουν σ’ αυτές: «…αχ το Άουσβιτς πόσο το αγαπάω» και με ξένους στίχους «…Χίτλερ το όνομά σου θα δοξάζεται!…Και όταν αυτός ο κόσμος θα γίνει ερείπια, όταν η αχρεία δημοκρατία θα εξαφανιστεί στην ανυπαρξία. Μεγάλε Αδόλφε, θα ξανανέβεις στο θρίαμβο, η μνημειώδης επιστροφή σου, είναι ότι αυτός ο όχλος φοβάται!»

Είναι υποκριτές και Φαρισαίοι.

Όπως και τότε έτσι και τώρα η «Χρυσή Αυγή» στηρίζει με νύχια και με δόντια το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. Κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να υποστηρίξουν τα κέρδη της εργοδοσίας. Είναι αυτοί που διενεργούν εγκληματικές πράξεις κατά εργαζομένων, μεταναστών, που στήνουν δουλεμπορικά γραφεία για να εμπορεύονται εργαζόμενους με τους εργοδότες.

Το ναζιστικό μόρφωμα είναι όπλο του εκμεταλλευτικού συστήματος για να στρέψει τη βία του ενάντια στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, ενάντια στους νέους και τις νέες των λαϊκών στρωμάτων που έχουν συμφέρον να παλέψουν για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Στον αγώνα αυτό, που είναι αγώνας για τη ζωή και το μέλλον, οι νέοι και οι νέες να απομονώσουν τους φασίστες χρυσαυγίτες. Να μην έχουν τόπο να σταθούν.

Όποιος τους ανέχεται ή τους καλεί, έχει ευθύνη για την παρουσία τους πολύ περισσότερο εκείνοι που ικανοποιούν τις προτροπές τους. Σοβαρές είναι και οι ευθύνες εκείνων που συγκαλύπτουν τη δράση και το ρόλο της «Χρυσής Αυγής», όπως του ΣΥΡΙΖΑ που π.χ. αναφέρει σε δελτίο τύπου ότι το πρόβλημα είναι η “έξωθεν” παρέμβαση, λες και το περιεχόμενο του αντιφασιστικού αγώνα της 28ης Οκτώβρη, πολύ περισσότερο της μόρφωσης της νεολαίας, δεν αφορά το λαό αλλά μόνο τους συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αν δηλαδή η παρέμβαση ήταν “εκ των έσω” δε θα υπήρχε πρόβλημα; Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να μιλάει γενικά για αντιφασιστικό μέτωπο, αποκρύπτοντας ότι η «Χρυσή Αυγή» είναι παιδί του καπιταλιστικού συστήματος, σάρκα από τη σάρκα του και άρα αντιμετωπίζεται μέσα από την πάλη για την ανατροπή του σάπιου συστήματος.

Η Ιστορία έχει διδάξει ότι απέναντι στην ολοένα και μεγαλύτερη αντιδραστικοποίηση του συστήματος, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, η εργατική τάξη δεν πρέπει να δείξει την παραμικρή ανοχή σε τέτοια φαινόμενα, να υποστείλει τη σημαία του ταξικού αγώνα ενάντια στην εξουσία της αστικής τάξης και στους τραμπούκους της, της ταξικής αλληλεγγύης μεταξύ των εργατών. Και έχει σημασία το γεγονός ότι ήδη πληθαίνουν τα εργατικά σωματεία, οι εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι, ακόμα και μαθητές, που εναντιώνονται έμπρακτα στη δράση της «Χρυσής Αυγής» καλώντας τα λαϊκά στρώματα να την απομονώσουν καθώς, ξεκινώντας από τους μετανάστες, επιχειρεί γονάτισμα συνολικά της εργατικής τάξης προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Ο λαός έχει πείρα και μνήμη και μπορεί να τους απομονώσει. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, το λαό και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να απομονώσουν τους απογόνους των συνεργατών των Γερμανών και τιμητών των Ναζί και τους υποστηρικτές τους. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν φασίστα, σε κανένα μηχανισμό του συστήματος να χύσει το δηλητήριο του ρατσισμού μέσα στους μαθητές για να αθωώσει το καπιταλιστικό σύστημα.

Λευκάδα 4/11/12