Σοκ: νεκρός ο Δημοτικός Σύμβουλος Κυριάκος Κονιδάρης…

Ένα τραγικό συμβάν έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στο νησί μας. Ο δημοτικός σύμβουλος Λευκάδας και υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στο νομό μας Κυριάκος Κονιδάρης τραυματίστηκε θανάσιμα όταν εκπυρσοκρότησε το κυνηγετικό όπλο που διέθετε.

Το συμβάν έλαβε χώρα στο χωριό του άτυχου συμπολίτη μας, στη Βαυκερή Λευκάδας. Το όπλο εκπυρσοκρότησε την ώρα που επιχείρησε να το βάλλει στο αυτοκίνητο.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα, αλλά το συμβάν θα πρέπει να θεωρείται δυστύχημα.

Να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Φώτο: Νίκος Ζαβιτσάνος

O Κυριάκος Κονιδάρης γεννήθηκε στο Νυδρί Λευκάδας. Ολοκλήρωσε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στον Πειραιά, όπου και υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Μαθητών. Σπούδασε στην Σ.Ε.Υ.Π. Αθηνών και συμμετείχε στο στο Δ.Σ. των σπουδαστών της σχολής. Εργάστηκε ως οικοδόμος και τυπογράφος παράλληλα με τις σπουδές του.

Με ειδικότητα κρυοβιολογίας του εργαστηρίου Κυτταρολογίας/Παθολογοανατομίας και Μεταμόσχευσης Μυελού & Κρυοβιολογίας του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», εργάστηκε στο εργαστήριο αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Άσκησε πλούσια συνδικαλιστική, κοινωνική και αυτοδιοικητική δράση. Διακρίθηκε ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», ως εκλεγμένο μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου Νοσοκομείου Λευκάδας και Περιφερειακού Συμβουλίου Υγείας Ιονίων Νήσων, του ΟΚΑΝΑ Λευκάδας και του Συμβουλίου Εθνικού Δικτύου Νοσοκομείων Προαγωγής Υγείας

Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ελλομένου από το 1998 έως το 2010, στο οποίο διετέλεσε και Πρόεδρος. Σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος Δήμου Λευκάδας, με την δημοτική κίνηση «Όλοι για τη Λευκάδα».

 

Και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το τραγικό γεγονός:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Συντονιστική Νομαρχιακή Επιτροπή Λευκάδας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Ε.Κ.Μ., εκφράζει τη βαθειά της οδύνη για τον τραγικό και απρόσμενο θάνατο, στις 7 Νοεμβρίου, του συντρόφου ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΟΝΙΔΑΡΗ δημοτικού συμβούλου Λευκάδας και υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου και απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους συγγενείς και φίλους του εκλιπόντος.

Λευκάδα 8 Νοεμβρίου 2012

Το γραφείο τύπου