Η εκδήλωση του ΚΚΕ Λευκάδας για την Οκτωβριανή Επανάσταση στο Μεγανήσι

Βίντεο & φωτογραφίες

Συνεχίζοντας τις επετειακές εκδηλώσεις για την Οκτωβριανή Επανάσταση κλιμάκιο της ΚΟ Λευκάδας του ΚΚΕ με επικεφαλής το μέλος της ΚΕ Κώστα Μπάτσικα επισκέφτηκε την περασμένη Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012, το Μεγανήσι, όπου και πραγματοποιήθηκε στην «Αίθουσα Πολιτισμού» στο Σπαρτοχώρι εκδήλωση – συζήτηση του Κόμματος. Την εκδήλωση άνοιξε ο Θωμάς Καββαδάς, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι με την εκδήλωση αυτή η ΚΟ Λευκάδας του ΚΚΕ ανταποκρίνεται στο κάλεσμα συντρόφων, φίλων και οπαδών από το Μεγανήσι.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κώστας Μπάτσικας. Οι διάφορες εκδηλώσεις που κάνουμε για επετείους, δεν είναι μόνο μνήμης, αλλά κυρίως για να επικαιροποιήσουμε τα συμπεράσματα από την ιστορία του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος, γιατί από αυτά θα πρέπει να οδηγούμαστε, ανέφερε ο ομιλητής. Είπαν, συνέχισε, ότι η Οκτωβριανή Επανάσταση άλλαξε ριζικά την όψη του κόσμου, παρά το γεγονός ότι η πορεία οικοδόμησης ανατράπηκε μετά από εβδομήντα χρόνια. Η γνώμη μας είναι ότι η προσφορά της, όπως της Κομμούνας, είναι τεράστια, άλλαξε την πορεία του κόσμου γιατί έφερε στο προσκήνιο την δυνατότητα που έχει ο άνθρωπος να διαφεντεύει τον πλούτο που παράγει και το γεγονός ότι μπορεί να υπάρξει κοινωνία χωρίς εκμεταλλευτές με την παραγωγή να υποτάσσεται στις κοινωνικές ανάγκες.

Οι λαοί γνώρισαν, ανέφερε, πρωτόγνωρες κατακτήσεις που σήμερα ούτε να τις διανοηθεί δεν μπορεί κάποιος και ενδεχόμενα να φαντάζει για κάποιους παραμύθι. Για μια δεκαετία το κόμμα μας μελετά γιατί οδηγηθήκαμε στις ανατροπές και πιστεύουμε, και από τη στάση που κρατάει ο αντίπαλος, ότι είμαστε στο σωστό δρόμο ως προς τα συμπεράσματα. Στην ιστορία τα πισωγυρίσματα δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, συνέχισε, η προσφορά της Οκτωβριανής Επανάστασης δεν μπορεί να μην αποτελεί και σήμερα οδηγό, γιατί έσπρωξε προς τα μπρος την πρόοδο και κοινωνική εξέλιξη της ανθρωπότητας. Δεν είναι τυχαίο, συμπλήρωσε, ότι αυτή η τεράστια προσφορά συκοφαντείται σήμερα, παρά το γεγονός ότι έγιναν οι ανατροπές. Για πιο λόγο γίνεται σήμερα όλη η προσπάθεια να συκοφαντηθεί η Οκτωβριανή Επανάσταση και βλέπουμε να γίνεται ο αντικομμουνισμός κρατική πολιτική, τι είναι αυτό που φοβίζει, αναρωτήθηκε ο ομιλητής.

Παραθέτουμε δυο βιντεάκια από την εκδήλωση.

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων για διάλογο, μετά το πέρας της ομιλίας.

Πηγή: Λευκαδίτικα Νέα