Eτήσια τακτική Γενική Συνέλευση Πολιτιστικού Συλλόγου Επτανησίων Γαλατσίου

Βίντεο & Φωτογραφίες

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γαλατσίου διεξήχθη σύμφωνα με τον εσωτερικό του  κανονισμό  με απόλυτη επιτυχία η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας.

Όπως πάντα και αυτή τη φορά τη Γενική μας Συνέλευση διέκρινε η τάξη και ο πολιτισμός.

Πρόεδρος και Γραμματέας ορίστηκαν με ομόφωνη απόφαση των παρισταμένων στην Γ.Σ  ο κ. Θωμάς Κωνσταντίνος και ο Θειακός Κώστας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο παρουσίασε στα μέλη του την μέχρις και σήμερα δουλειά του.

Ομόφωνα εγέννετο αποδεκτός ο Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του Δ.Σ, όπου παρουσίασαν ο  Πρόεδρος κ.Γιάννης Ζαβιτσάνος και ο ταμίας κ.Γιώργος Μπάστας.

Ο Πρόεδρος της Ελεγκτικής επιτροπής του Συλλόγου κ.Αργύρης Διονύσιος, ανάγνωσε και έθεσε στην διάθεση της Γ.Σ προς έγκριση, την έκθεση της επιτροπής από τον οικονομικό έλεγχο, που διεξήγαγαν σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό στο ταμείο του Συλλόγου, και εκ του οποίου δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία.

Πέραν του  προέδρου κ. Ζαβιτσάνου ο οποίος με σαφήνεια και με κάθε λεπτομέρεια ανέλυσε στους παρισταμένους ( Τον απολογισμό του, μπορείτε να παρακολουθήσετε και  σε video  που ακολουθεί ) και τα υπόλοιπα μέλη του  Δ.Σ έλαβαν το λόγο και εξέθεσαν  απόψεις για την μέχρις και σήμερα πορεία του Συλλόγου,αλλά και προτάσεις για την περεταίρω πορεία του.

Στην συνέχεια δόθηκε ο λόγος στα παριστάμενα παλιότερα μελη του Δ.Σ, αλλά και σε όλα τα παριστάμενα μέλη να τοποθετηθούν στα πεπραγμένα του Συλλόγου μας  , να ακουστούνε  προτάσεις και να διεξαχθεί εποικοδομητικός   διάλογος για την περεταίρω πορεία του .

Κλείνοντας τις εργασίες της Γ.Σ ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ, Ζαβιτσάνος Γιάννης ,ευχαρίστησε τους παρισταμένους για την επικοδομιτική  τους συμμετοχή  στην Γ.Σ του Συλλόγου, τους κάλεσε να στηρίζουν πάντα τις προσπάθειες του εκάστοτε  Διοικητικού Συμβουλίου, και τους έδωσε την υπόσχεση, ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια  τόσο αυτός όσο και το ΔιοικητικόΣυμβούλιο ,θα δουλέψουν ακόμα περισσότερο, να διατήρησουν τον Σύλλογο στην κορυφή της πυραμίδας  των πολιτιστικών φορέων της περιοχής.

Σας παραθέτπουμε αυτούσια την τελευταία ενότητα από την ομιλία του προέδρου:

«Συμπατριώτισες Συμπατριώτες. Όλοι γνωρίζουμε τις δύσκολες μέρες που περνάμε. Είναι μέρες όπου και ο πολιτισμός περνά  μέσα από αυτή  τη σκληρή πραγματικότητα. Εποχές που κακά τα ψέματα και οι πολιτιστικοί φορείς περνάνε την δική τους κρίση. Και δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα. Οι παλιότερες γενιές που  στήριζαν τέτοιους Συλλόγους χάνονται αργά και σταθερά στο βάθος του χρόνου. Οι ρομαντικοί έχουν κουραστεί και κάπου τελειώνουν. Τα νέα παιδιά χρειάζεται , τεράστια πειθώ και ένας μεγάλος αγώνας να τα προσεγγίσουμε με επιτυχία για να αποτελέσουν το αύριο των Συλλόγων. Αλλά και  εμείς οι ίδιοι που κρατάμε τα πηδάλια τούτων των Συλλόγων πρέπει   να πείθουμε, να διαθέτουμε υγιή και δυνατή προσωπικότητα, και πάνω από όλα να μας διακρίνει το ήθος, η συνέπεια και το καθήκον στον πολιτισμό. Περίεργες συμπεριφορές και παράνομες πράξεις είναι η χειρότερη βιτρίνα για ένα πολιτιστικό φορέα και για μια κοινωνία που δεν μασάει πλέον κουτόχορτο. Μας γνωρίζει πολύ καλά πλέον, και ο καθένας μας εισπράττει την ποιότητα των παρισταμένων σε κάθε μας εκδήλωση.. Πρέπει να γνωρίζουμε την κοινωνική πολιτική που οφείλουμε να ασκούμε,τον πολιτισμό που πρέπει να παράγουμε,αλλά  και τα όρια μας.

Τούτος ο Σύλλογος έχει γερά θεμέλια. Κτίζεται λιθαράκι λιθαράκι με πολύ αγάπη και μεράκι, με νου και γνώση. Τίποτε δεν λειτουργεί τυχαία. Και γιαυτό αντέχει στις καθημερινές δοκιμασίες. Όποιος και να χρειαστεί να αποχωρήσει θα συνεχίσει να υπάρχει. Το έχει άλλωστε κατ επανάληψη αποδείξει. Έχω πει πολλές φορές. Δεν είναι Σύλλογος του ένός  η μιάς ομάδας. Είναι Σύλλογος των πολλών και εξ ίσου ικανών.

Και σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται. Να κερδίζει τον θαυμασμό Συμπατριωτών και φίλων. Δεν  έχει κορεστεί. Είναι σκαρί Επτανησιακό, και χρέος του είναι να σταθεί αντάξιος του πολιτισμού  που μετέφεραν σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη οι προγονοί μας.»

Πηγή: ΠΣ Επτανησίων Γαλατσίου