Ανοιχτή Επιστολή Συνδέσμου Μεγανησιωτών “Ο ΜΕΝΤΗΣ”

Με αφορμή δημοσίευμα του “Meganisi News” της 05/12/2012, κρίνουμε απαραίτητο και εκ μέρους των μελών του Συνδέσμου να ανακοινώσουμε τα παρακάτω:

Ο Δήμαρχος Μεγανησίου κ.Στάθης Ζαβιτσάνος με το από 21/11/2012 ηλεκτρονικό μήνυμα του και αφού προηγήθηκαν τηλεφωνικές συνομιλίες με την Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ., μας κατέθεσε πρόσκληση για συνεργασία σε οργάνωση ενημερωτικής συνάντησης με θέμα την επιχειρηματικότητα των νέων στο Μεγανήσι, προκειμένου το Δ.Σ. να αποφασίσει σχετικά.

Το θέμα παραπέμθηκε στην συνεδρίαση του ΔΣ της 04/12/2012, προκειμένου ο κ.Δήμαρχος δια ζώσης να αναλύσει την πρόταση του.

Πράγματι το θέμα συζητήθηκε στην ανοιχτή όπως πάντα συνεδρίαση της 04/12/2012 με τον κ. Ζαβιτσάνο και μετά την αποχώρηση του το ΔΣ συζήτησε σχετικά (θα ακολουθήσει ανακοίνωση).

Τα παραπάνω δίνουν την πραγματική διάσταση των γεγονότων, είναι καταγεγραμμένα στα Βιβλία Πρακτικών του Συνδέσμου και πλέον ο καθένας μπορεί να τα αντιπαραβάλει με το περιεχόμενο του δημοσιεύματος.

Ο Μέντης έχει διαχρονικά συνεργαστεί με όλους τους τοπικούς άρχοντες, Κοινοτάρχες και Δημάρχους, σε θέματα ύψιστης σοβαρότητας για το νησί μας με εξαιρετικά αποτελέσματα, συμβάλλοντας θετικά στην επίλυση τους. Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι, πλην ελαχίστων, το γνωρίζουν καλά.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου αποτελείται από Μεγανησιώτες με διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις και διαφορετικές παραταξιακές  τοποθετήσεις στην πολιτική σκηνή του Μεγανησίου,  που εξ αρχής έχουν ξεκαθαρίσει και έχουν δεσμευτεί ότι θα προστατέψουν τον Σύνδεσμο από οποιαδήποτε κομματική ή παραταξιακή παρέμβαση, αποκλείοντας διαλυτικά φαινόμενα που στο παρελθόν οδήγησαν στην αδρανοποίησή του. Και κατά γενική ομολογία, το έχουν πετύχει ως σήμερα απόλυτα.

Τα μέλη του ΔΣ είναι αποφασισμένα να προστατέψουν τον Σύνδεσμο από κάθε προσπάθεια διαστρέβλωσης και παραποίησης των ενεργειών του. Ο πολιτισμός  παράγεται από κάθε μας λέξη, κάθε μας πράξη και κάθε καλή μας πρόθεση να προάγουμε το κοινό καλό και να βελτιώσουμε τις κοινωνικές δομές.

Ο Μέντης θα συνεχίσει την προσπάθειά του, θα έχει πάντοτε θέση στα μεγάλα θέματα που απασχολούν το νησί μας, την οποία θα διατυπώνει ξεκάθαρα διαμέσου των φορέων του, όμως θα σταθεί μακριά από κομματικές και παραταξιακές έριδες και μικροπολιτική ενασχόληση, προάγοντας τον πολιτισμό και την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Μεγανησιωτών  και παράσχοντας αμέριστη συμπαράσταση όπου του ζητηθεί, από οποιονδήποτε φορέα.

 

Στο μέλλον, ας είναι τα έργα όλων μας, και όχι τα λόγια, που θα μας χαρακτηρίσουν στην εκτίμηση των συμπατριωτών μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Περισσότερες λεπτομέρειες : Σύνδεσμος Μεγανησιωτών «Ο ΜΕΝΤΗΣ»