Σεμινάριο για την Επτανησιακή Διατροφή στη Λευκάδα 5 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου 2013

Τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Το Τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο της δράσης Αποτύπωση και Διάδοση της Παραδοσιακής Επτανησιακής Διατροφής, διοργανώνει σχετικό εκπαιδευτικό Σεμινάριο.

Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Κεφαλονιά (14 έως 19 Ιανουαρίου 2013), στη Ζάκυνθο (4 έως 9 Φεβρουαρίου 2013) και στη Λευκάδα (25 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου 2013).

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και η ευρύτερη εφαρμογή της στα τοπικά εστιατόρια.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου προβλέπεται η δη­μιουργία Σήματος Παραδοσιακής Κουζίνας, το οποίο θα αποδίδεται σε τοπικούς εστιάτορες και επαγγελματίες από σχετική επιτροπή ει­δικών που θα συγκροτηθεί για αυτό το σκοπό. Οι κάτοχοι του Σήματος, αφού έχουν παρακολου­θήσει τα σχετικά σεμινάρια, θα ακολουθούν τις παραδοσιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας τοπι­κά προϊόντα.

Το εξαήμερο σεμινάριο είναι δωρεάν και απευ­θύνεται σε τοπικούς εστιάτορες και γενικότερα επαγγελματίες του χώρου της εστίασης.

Στους εκπαιδευόμενους θα χορηγηθεί βεβαίωση παρα­κολούθησης επικυρωμένη από το Τμήμα Τεχνολογί­ας Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Ανδρέας Βιτωράτος, Αναπληρωτής Καθηγητής (e-mail: a.vitoratos@yahoo.com)

Πληροφορίες: Γραμματεία Τμήματος, τηλ: 26710-27101

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.