Αλέκος Δάγλας: «Ο Πρωτέας αξίζει να είναι στην Α1»

Συνέντευξη του Μεγανησιώτη προπονητή Αλέκου Δάγλα στο SuperBasket.gr

Ο Πρωτέας Βούλας παραμένει αήττητος στο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών και έχει βάλει πλώρη για την Α1 ενώ εντυπωσιάζει και στο θεσμό του κυπέλλου και μαζί με τους Αθηναϊκό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ θα διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Ο Αλέκος Δάγλας, προπονητής του Πρωτέα, μίλησε στο superbasket.gr για τους  στόχους της ομάδας του και φάνηκε προσγειωμένος ενόψει της συνέχειας της σεζόν.

«Στόχος μας είναι η άνοδος στην Α1. Μέχρι στιγμής είμαστε  αήττητοι, αλλά έχουμε να διανύσουμε αρκετό δρόμο. Θα κριθούμε στις 7 Απριλίου που τελειώνει το πρωτάθλημα. Η ομάδα είναι πολύ καλή, όλα τα παιδιά δουλεύουν και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τα πάντα, όμως, κρίνονται από το αποτέλεσμα και στο τέλος θα δούμε τι θα έχουμε καταφέρει. Το κύπελλο για εμάς αποτελεί έναν δεύτερο στόχο. Ξεκινήσαμε και θέλαμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στον θεσμό. Παίξαμε αρχικά με ομάδες της Α2 και  πιστεύω ότι στα παιχνίδια με τον Κρόνο και τον Αρη ήμασταν τυχεροί. Ο Αρης αγωνίστηκε με απουσίες, αλλά και εμείς δεν παίξαμε καθόλου καλά. Στο  δεύτερο ημίχρονο ήμασταν αγχωμένοι και  κακοί στην επίθεση. Είναι, όμως, μια μεγάλη επιτυχία για τον σύλλογο που κατάφερε να προκριθεί για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια σε ένα φάιναλ φορ. Ως τότε θα δούμε πώς θα είναι η ομάδα, αλλά μεγάλος μας στόχος παραμένει η άνοδος», δήλωσε αρχικά ο Αλέκος Δάγλας ενώ στην συνέχεια τον ρωτήσαμε για το αν ύστερα από την πρόκριση στους «4» του κυπέλλου υπάρχει κίνδυνος ο Πρωτέας Βούλας να αποπροσανατολιστεί από τους στόχους του και φρόντισε να είναι ξεκάθαρος:

«Σε καμία περίπτωση. Τα κορίτσια είναι συνειδητοποιημένα κι έχουμε επισημάνει πως στόχος μας είναι το πρωτάθλημα, γιατί ο Πρωτέας αξίζει να είναι στην Α1. Αυτό, όμως, πρέπει να το κερδίσουμε στο γήπεδο. Το  κύπελλο για εμάς τέλειωσε. Θα  ασχοληθούμε ξανά με αυτό στο φάιναλ φορ. Θα δουλέψουμε σκληρά στις διακοπές των Χριστουγέννων γιατί μας περιμένει (9/1) ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην Κω εναντίον του επίσης αήττητου Ιπποκράτη».

Αθηναϊκός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Πρωτέας θα… μονομαχήσουν για το στέμμα του κυπελλούχου Ελλάδας και ο προπονητής της ομάδας της Βούλας δεν προτιμά κάποιον αντίπαλο. «Δεν έχουμε υψηλούς στόχους  για το  φάιναλ φορ. Είναι πολύ μακρινό. Αυτό που θέλω είναι να το βγάλουμε από το μυαλό μας. Μας ενδιαφέρει το πρωτάθλημα. Το φάιναλ φορ αποτελεί μια γιορτή για το μπάσκετ, είμαι χαρούμενος που η ομάδα θα συμμετάσχει και θα έχει την ευκαιρία να την δει ο κόσμος. Αυτή θα είναι η 7η μου συμμετοχή σε φάιναλ φορ. Αυτό που θέλω να κάνουμε είναι να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί. Είμαστε  μία ομάδα από την Α2, δεν έχουμε δυνατούς αγώνες στα πόδια μας και η ομάδα δεν φτιάχτηκε για να διεκδικήσει το κύπελλο. Αυτό  που  επιθυμώ είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και  να εκπροσωπήσουμε τον σύλλογο και την  περιοχή μας επάξια».

Οσον αφορά για το παιχνίδι με τον Αρη, ο Αλέκος Δάγλας σημείωσε την προσπάθεια των παικτριών του στην άμυνα. «Η αμυντική μας φιλοσοφία είναι συγκεκριμένη. Ολες μου οι ομάδες παίζουν επιθετική άμυνα. Δεν το εφαρμόσαμε μόνο στο παιχνίδι με τον Αρη. Είναι κάτι που το κάνουμε σε όλους τους αγώνες», είπε αρχικά και συνέχισε λέγοντας πως «στο τρίτο δεκάλεπτο κολλήσαμε στην άμυνα ζώνης. Ημασταν τραγικά άστοχοι και χάσαμε ακόμα και κάποια εύκολα σουτ. Η αντιμετώπιση της άμυνας ζώνης αποτελεί ένα θέμα στο γυναικείο μπάσκετ. Αν δεν ξεκινήσεις καλά, δύσκολα θα επανέλθεις. Καταφέραμε, όμως, με την πιεστική μας άμυνα να πάρουμε τη νίκη. Θα επισημάνω, όμως, πως αν ο Αρης δεν είχε απουσίες, το παιχνίδι θα είχε τελείως διαφορετική ροή».

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε τον Αλέκο Δάγλα για την γενικότερη δουλειά που γίνεται στον Πρωτέα που «είναι μία πάρα πολύ καλά οργανωμένη ομάδα σε όλα τα επίπεδα με διοικητική  σταθερότητα και οικονομική φερεγγυότητα. Υπάρχουν 500 παιδιά στις υποδομές και πάρα πολλοί προπονητές δουλεύουν στο κομμάτι αυτό. Γίνεται εξαιρετική δουλειά και από τον Μάνο Μανουσέλη, ο οποίος είναι υπεύθυνος των Ακαδημιών και προπονητής του ανδρικού τμήματος. Είναι μια υγιής κατάσταση και πιστεύω πως ο Πρωτέας παρέχει κοινωνική προσφορά στον Δήμο Βούλας, στην ευρύτερη περιοχή και στο ελληνικό μπάσκετ. Με βάση τις σημερινές οικονομικές συνθήκες, αυτό το μοντέλο πρέπει να το ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες. Να δουλέψουν τα τμήματα υποδομών τους και να στελεχώσουν τις πρώτες ομάδες τους με παιδιά από τα σπλάχνα τους».

Το… κεφάλαιο Εθνική ομάδα δεν θα μπορούσε να λείψει από την λίστα των ερωτήσεών μας, καθώς στα προκριματικά για το Ευρωμπάσκετ του 2013 ο Αλέκος Δάγλας κρατούσε το… γαλανόλευκο τιμόνι στα χέρια: «Η συνεργασία μας ήταν μόνο για το καλοκαίρι. Δεν επιτύχαμε να προκριθούμε στο Ευρωμπάσκετ του 2013 και αυτό με στεναχώρησε  πάρα πολύ, γιατί τα τελευταία χρόνια η ομάδα είχε μεγάλες επιτυχίες με τον Κώστα Μίσσα. Δεν γνωρίζω τι θα συμβεί του χρόνου, γιατί η συνεργασία μας ήταν για το καλοκαίρι. Πιστεύω ότι η Εθνική είναι μία ομάδα που έχει αφήσει το στίγμα της στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Πολλά κορίτσια αγωνίζονται στο εξωτερικό και πιστεύω ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ψηλό επίπεδο. Επίσης, υπάρχει μια πολύ καλή φουρνιά των Νέων Γυναικών και πιστεύω ότι η ομάδα θα συνεχίσει να εκπροσωπεί επάξια την χώρα μας».

Πηγή: SuperBasket