ΕΛΣΤΑΤ: 1041 οι μόνιμοι Μεγανησιώτες

Ανακοινώθηκαν σήμερα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) τα τελικά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών που είχε γίνει το 2011. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά ο Μόνιμος Πληθυσμός της Χώρας ανήλθε σε 10.815.197 άτομα. Αφορά δε τον αριθμό των ατόμων που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στην κάθε Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο, Δημοτική Ενότητα, Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα και οικισμό της Χώρας.

Στο μόνιμο πληθυσμό περιλαμβάνονται όλα τα άτομα ανεξαρτήτως υπηκοότητας (ελληνικής ή άλλης χώρας), τα οποία κατά την απογραφή πληθυσμού 2011 δήλωσαν τόπο συνήθους διαμονής τους εντός της Ελληνικής επικράτειας. Όπως διευκρινίζει η ΕΛΣΤΑΤ, η απογραφή πληθυσμού-κατοικιών 2011 εστίασε στην καταγραφή του μόνιμου πληθυσμού της Χώρας σε αντίθεση με τις προηγούμενες απογραφές, οι οποίες κατέγραψαν τον De Facto πληθυσμό, δηλαδή κατέγραψαν τα άτομα τα οποία βρέθηκαν παρόντα στη Χώρα κατά την ημερομηνία αναφοράς της απογραφής. Λόγω του γεγονότος αυτού, αλλά και της μεθοδολογίας της απογραφής 2011, που διαφέρει σημαντικά σε αρκετά σημεία από αυτή προηγούμενων απογραφών, τα αποτελέσματα της απογραφής δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα με αυτά των προηγούμενων απογραφών.

Από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι οι πέντε Δήμοι με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) είναι οι Δήμοι Καλλιθέας, Ν. Σμύρνης, Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, και Νέας Ιωνίας, ενώ οι πέντε Δήμοι με τη μικρότερη πληθυσμιακή πυκνότητα είναι οι Δήμοι Πρεσπών, Ζαγορίου, Παρανεστίου, Σφακιών και Νεστορίου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας ο μόνιμος πληθυσμός ανέρχεται σε 23.693 άτομα, εκ των οποίων τα 22.652 διαμένουν στο Δήμο Λευκάδας και τα 1.041 στο Δήμο Μεγανησίου.

12

Για το Δελτίο της ΕΛΣΤΑΤ με όλα τα στοιχεία της απογραφής του 2011 κάντε κλικ

(Πηγή: www.kolivas.de)