Εκλογή Νέου Προεδρείου & Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 13 Ιανουαρίου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                       

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού

                   49100, Κέρκυρα                                        

Τηλ: 26610 – 26523

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

 

Εκλέχτηκε το νέο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

 

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Νίκος Μηλιώτης, είναι ο νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, μετά τη σημερινή εκλογική διαδικασία που έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην Κέρκυρα.

Για τη θέση της Αντιπροέδρου εκλέχτηκε η Περιφερειακή Σύμβουλος, Ανδρομάχη Δαγκλή και για τη θέση του Γραμματέα επανεκλέχτηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Γιάννης Αγαλιανός.

Η ψηφοφορία

Ο κ. Νίκος Μηλιώτης, που αποτελούσε ομόφωνη πρόταση της πλειοψηφίας, αναδείχτηκε Πρόεδρος με 25 ψήφους υπέρ και 14 Λευκά, στο σύνολο των 39 ψηφισάντων, η κ. Ανδρομάχη Δαγκλή, της παράταξης «Ιόνιο Αρχιπέλαγος», εκλέχτηκε Αντιπρόεδρος  με 26 ψήφους υπέρ και 12 Λευκά, ενώ υπήρξε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο και, τέλος, ο κ. Γιάννης Αγαλιανός εκλέχτηκε Γραμματέας με 30 ψήφους υπέρ και 9 Λευκά.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής ψηφοφορίας απουσίαζε ο επικεφαλής της παράταξης «Ιόνιο Αρχιπέλαγος», Ηλίας Μπεριάτος, ενώ η επικεφαλής της «Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς», Αντωνία Λαχανιώτη απείχε από τη διαδικασία για πολιτικούς λόγους, δηλώνοντας ότι «δεν αποδέχεται το ρόλο του συμμέτοχου στην πολιτική των καταστροφικών για το λαό και τους εργαζόμενους περικοπές, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και τις απολύσεις».

Επίσης, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Θόδωρος Γουλής, αιτιολογώντας τη Λευκή ψήφο της παράταξής του, δήλωσε ότι ο Νόμος «Καλλικράτης» δεν εξασφαλίζει τη συλλογικότητα στη λειτουργία του Προεδρείου αλλά και του Περιφερειακού Συμβουλίου και είναι αντιδημοκρατικός.

Δηλώσεις

Ο απερχόμενος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χρήστος Ανθης, ευχαρίστησε το σώμα για τη μέχρι τώρα συνεργασία, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου, δηλώνοντας ότι, παρά την απόσταση και τα προβλήματα από τη νησιωτικότητα της Περιφέρειας, τα μέλη του Προεδρείου κατάφεραν μια αγαστή συνεργασία, τονίζοντας ότι οι θέσεις έρχονται και παρέρχονται και η δύναμη του καθενός στηρίζεται στη βούληση του Επτανησιακού λαού, τον οποίο και ευχαρίστησε.

Τις ευχαριστίες του προς το σώμα εξέφρασε και ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος, Νίκος Μηλιώτης, σημειώνοντας ότι θα προσπαθήσει τα μέγιστα για την εύρυθμη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου

Σπ. Σπύρου: Η ομάδα μας στηρίζεται στη συνοχή, τη συνεργασία και τη συνεννόηση

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της εκλογής Προεδρείου δήλωσε ο Περιφερειάρχης, Σπ. Σπύρου, σημειώνοντας ότι αυτή απέδειξε ότι η ομάδα της πλειοψηφίας στηρίζεται στη συνοχή, τη συνεργασία και τη συνεννόηση.

Επίσης, ο κ. Σπύρου, στη σύντομη ομιλία του τόνισε ότι όλοι κρινόμαστε από τους πολίτες για το έργο μας και, παρά το γεγονός ότι η ανάληψη των καθηκόντων του έγινε στην αιχμή της οικονομικής κρίσης, προσπάθησε και προσπαθεί καθημερινά να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο που του ανέθεσε ο λαός.

 

ΦΩΤΟ – ΛΕΖΑΝΤΕΣ

 

  1. Από αριστερά: Σπ. Σπύρου, Νίκος Μηλιώτης, Ανδρ. Δαγκλή, Ι. Αγαλιανός
  2. Από αριστερά: Νίκος Μηλιώτης, Ανδρ. Δαγκλή, Ι. Αγαλιανός, τα μέλη του νέου Προεδρείου.

~~~

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 13 Ιανουαρίου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                       

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού

                   49100, Κέρκυρα                                        

Τηλ: 26610 – 26523

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

 

Εκλέχτηκε η νέα Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

 

Εκλέχτηκαν, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.

Για την εκλογή των τακτικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής έγιναν τρεις ψηφοφορίες, καθώς απαιτούνταν για την εκλογή τους η απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Από την πρώτη ψηφοφορία εκλέχτηκαν τακτικά μέλη:

Από την πλειοψηφία: Μόσχου Αιμιλία, με 31 ψήφους, Καρύδης Δημήτρης, με 30 ψήφους, Γρουζή Τζόγια με 26 ψήφους, ενώ από τη μειοψηφία δεν εκλέχτηκε κανείς.

Στη δεύτερη ψηφοφορία εκλέχτηκαν: Από την πλειοψηφία ο Δημοσθένης Σκληρός, με 24 ψήφους και από τη μειοψηφία ο Γιάννης Κορφιάτης («Λαϊκή Συσπείρωση»), με 22 ψήφους.

Στην τρίτη ψηφοφορία εκλέχτηκε ο Δημήτρης Πουλιέζος («Επτανησιακή Αναγέννηση») με 19 ψήφους.

Εκλογή αναπληρωματικών μελών

 

Ως αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εκλέχτηκαν οι:

Καββαδά Μαρία με 22 ψήφους, Κοντός Βασίλης με 20 ψήφους, Μακρή Αμαλία με 23 ψήφους, Μπάστας Βασίλης με 19 ψήφους, Κλουδάς Δημήτριος με 20 ψήφους και Φόρτες Γεράσιμος με 23 ψήφους.