Ανακοινώσεις Εργατικού Κέντρου Λευκάδας

Εργατικό Κέντρο: Καταγγέλλει την απόφαση της Διοίκησης του ΓΝ Λευκάδας…

… να σταματήσει το φαγητό στους αιμοκαθαιρόμενους νεφροπαθείς ασθενείς – Προετοιμασία της απεργίας του Φλεβάρη – Στις 11 Φλεβάρη η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του 24ου Συνεδρίου

1

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ

Εργαζόμενοι εργαζόμενες Λευκαδίτες Λευκαδίτισσες, Ξηρομερίτες

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καταγγέλλει την απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Λευκάδας, που υλοποιώντας την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στον τομέα της υγείας, έφτασε στο σημείο να σταματήσει το φαγητό σε 75 περίπου νεφροπαθείς.

Η ανάλγητη αυτή απόφαση δείχνει ότι η τρικομματική συγκυβέρνηση, για να μην στερήσει τους ξένους τοκογλύφους από τα πανωτόκια τους, την εργοδοσία από τα κέρδη της αλλά και τους κατόχους πολυτελών σκαφών από τις κρουαζιέρες τους, στερεί από την ευαίσθητη κατηγορία των νεφροπαθών το φαΐ τους. Να θυμίσουμε όπως κατήγγειλαν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου έχει περιορίσει και τις ποσότητες φαγητού και στους υπόλοιπους ασθενείς.

Το Εργατικό Κέντρο απαιτεί την ανάκληση της απόφασης και την Δευτέρα θα πραγματοποιήσει παράσταση στην Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

linie366

1

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ

Εργαζόμενοι εργαζόμενες Λευκαδίτες Λευκαδίτισσες , Ξηρομερίτες

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου αποφάσισε την συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία που αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ μετά από πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.

Πέρα από την πρόταση καταθέσαμε και την συγκεκριμένη πρόταση για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

Η πρόταση αυτή δίνει απάντηση σε κυβέρνηση, εργοδοσία αλλά και στη λογική της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ.

Η κατάργηση της ΕΓΣΣΕ αποτελεί ουσιαστικό και μεγάλο βήμα προς τα πίσω σε σχέση με την μέχρι σήμερα κατάσταση όπου η μείωση των μισθών, η καταβολή μισθού κάτω από τα επίπεδα της ΕΓΣΣΕ ήταν μια αυθαίρετη και παράνομη ενέργεια από την μεριά του εργοδότη. Νομιμοποιεί δηλαδή την αξίωση και πρακτική της εργοδοσίας.

Δεν νομιμοποιεί μόνο τις μειώσεις μισθών, ανοίγει τον δρόμο στην ατομική συμφωνία, υπονομεύει την ίδια την υπόσταση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η Ε.Γ.Σ.Ε.Ε και οι κλαδικές ΣΣΕ αποτέλεσαν μια σημαντική κατάκτηση των εργαζομένων και ένα αποτελεσματικό μέσο για την προστασία τους από την ακόρεστη δίψα του κεφαλαίου για την απόσπαση όλο και μεγαλύτερης υπεραξίας.

Η υπεράσπιση αυτού του βασικού δικαιώματος για την εργατική τάξη ήταν πάντα αντικείμενο σκληρής πάλης και διαπραγμάτευσης με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις. Τα αποτελέσματα αυτού του αγώνα καθορίζονται κάθε φορά από τη δύναμη της οργάνωσης της εργατικής τάξης και του συσχετισμού δύναμης στις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος.

Γι’ αυτό χρειάζεται καλή προετοιμασία των συνδικάτων, ενημέρωση με περιοδείες στους τόπους δουλειάς και συσκέψεις, προκειμένου η συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία του Φλεβάρη να είναι τέτοια που να απαντά στην αντιλαϊκή πολιτική, με πρώτη απαίτηση την υπογραφή της νέας ΕΓΣΣΕ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

linie366

1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεδρίασε το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου και συζήτησε για το 24ο συνέδριο του Κέντρου και για την 24ωρη απεργία που με πρόταση του ΠΑΜΕ αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ για τις επόμενες μέρες.

Το ΔΣ ομόφωνα αποφάσισε:

  1. Να πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του 24ου Συνεδρίου στις 11-2-2013.
  2. Να συμμετέχει το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία του στην 24ωρη απεργία με επίκεντρο την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ). Για το σκοπό αυτό θα προχωρήσει σε συζήτηση στα ΔΣ, σε Γενικές Συνελεύσεις, σε συσκέψεις, για να ενημερώσει τους εργαζόμενους για την πρόταση του ΠΑΜΕ για την νέα ΕΓΣΣΕ. Να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να απαντήσει η εργατική τάξη με με επιτυχία στην απεργιακή κινητοποίηση.
  3. Να καταδικάσει την απαράδεκτη απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Λευκάδας να σταματήσει το φαγητό στους αιμοκαθαιρόμενους νεφροπαθείς ασθενείς στην μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ