Ενoποίηση των Αγροτικών Συνεταιρισμών Σπαρτοχωρίου και Κατωμερίου.

Ενοποιούνται οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Σπαρτοχωρίου και Κατωμερίου σε Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεγανησίου.

         Μετά τις συναντήσεις του Δημάρχου με τους συνεταιριστές του Σπαρτοχωρίου και του Κατωμερίου, φαίνεται να ολοκληρώνεται η διαδικασία της ενοποίησης, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί σε κοινή συνάντηση όλων των συνεταιριστών, την Κυριακή 3 Φλεβάρη και ώρα 14.30 στην αίθουσα πολιτισμού (Γυμνάσιο – Λύκειο) με την παρουσία του προέδρου του ΤΑΟΛ κου Λιβιτσάνου και του Δημάρχου.

Σε αυτό φαίνεται να  συνέβαλε καθοριστικά η πρόθεση του Δήμου για την δημιουργία ενός νέου και σύγχρονου ελαιοτριβείου, απαλλάσσοντας ταυτόχρονα τους οικισμούς από την επιβάρυνση που δημιουργούσαν τα δύο παλιά και ξεπερασμένα ελαιοτριβεία.

Το θέμα του νέου και σύγχρονου ελαιοτριβείου, συζητιέται από παλιά. Για το λόγο αυτό είχε αγοραστεί από το 2000 οικόπεδο  εκτός οικισμών για αυτό το λόγο.

Στη προηγούμενη δημοτική περίοδο, είχε εκπονηθεί σχέδιο από το Δήμο, στα πλαίσια του οποίου αγοράστηκαν  τα υπάρχοντα κτίρια των παλαιών ελαιοτριβείων, προκειμένου στο Κατωμέρι να δημιουργηθεί ένα παραδοσιακό ελαιοτριβείο επίδειξης και έκθεσης προϊόντων, και στο Σπαρτοχώρι η δημιουργία πλατείας. Απαραίτητη προυπόθεση γι αυτό ήταν η δημιουργία ενός νέου ελαιοτριβείου.

Ήδη ο Δήμος, μέσα από το τεχνικό του πρόγραμμα, έχει δεσμεύσει τις ανάλογες πιστώσεις για το 2013, για τις κτιριακές εγκαταστάσεις. Βασική προϋπόθεση που έθεσε όμως, είναι η ενοποίηση των συνεταιρισμών, το άνοιγμα σε νέους συνεταιριστές και η συγκρότηση ενός  διοικητικού συμβουλίου με νέους ανθρώπους, που θα έχουν διάθεση και μεράκι.

-»  Και αυτό- όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος στις συναντήσεις του με τους συνεταιριστές- για να επενδύσει ο Δήμος, πρέπει να σηματοδοτείται μια σοβαρή και φερέγγυα  πανμεγανησιώτικη προσπάθεια, για την αξιοποίηση και αναβάθμιση του παραγόμενου βασικού προϊόντος του νησιού μας, που είναι το λάδι.»

Παρακάτω, στο φωνητικό αρχείο, υπάρχει ένα απόσπασμα από την τοποθέτηση του Δημάρχου στις συναντήσεις με τους συνεταιρισμούς.

Για να ακούσετε την Εισήγηση του Δημάρχου Μεγανησίου για τους Συνεταιρισμούς πατήστε ΕΔΩ