Ανακοίνωση – Κάλεσμα πολιτών για διεκδίκηση της Δημαρχίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Στην Ελλάδα της μεγάλης κρίσης και των χρεοκοπημένων πολιτικών, το Μεγανήσι βιώνει τη δική του πολύπλευρη κρίση.
Οι Δημοτικοί μας Άρχοντες αποδεικνύονται κάθε μέρα μικρότεροι των περιστάσεων, άρχοντες μόνο για μια μειοψηφία ψηφοφόρων τους, ανίκανοι να δουν πέρα από την προσπάθεια για επανεκλογή τους, χωρίς καμία πρωτοβουλία για τις επιπτώσεις της κρίσης στο νησί μας και στους κατοίκους του. Για το μέλλον, για τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος, για γενικότερο σχεδιασμό, μόνο μεγάλες κουβέντες για να περνάει ο καιρός και για το σήμερα μόνο εξυπηρετήσεις σε μικροσυμφέροντα φίλων τους, κόντρα στα μεγάλα, κυρίως προεκλογικά, λόγια τους και στο μακροπρόθεσμο συμφέρον του νησιού.
Και ένα νησί διχασμένο σε τέτοιο βαθμό όσο ποτέ στο παρελθόν.
Και εμείς οι υπόλοιποι τι κάνουμε?
Εμείς που υπογράφουμε, απαντάμε πως πρέπει να αντιδράσουμε και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να συσπειρωθούμε και να αγωνιστούμε για να δώσουμε τις λύσεις για το νησί μας όπως, απαιτούν οι περιστάσεις.
ΚΑΛΟΥΜΕ όσους συμμερίζονται τις ανησυχίες μας σε κοινό αγώνα με στόχο τη συσπείρωση της πλειοψηφίας των Μεγανησιωτών και τη διεκδίκηση της Δημαρχίας στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές.
Δεν ξεκινάμε με μεγάλα λόγια και διακηρύξεις, ούτε με έτοιμες λύσεις, παρά μόνο με κάλεσμα προς όλους για να βγάλουμε μαζί, με ομαδική δουλειά, αυτά που θα θέλαμε να κάνει κάποια Δημοτική Αρχή για το νησί μας, στη βάση κάποιων αρχών που θεωρούμε ουσιαστικές και για την ομάδα μας και για την Δημοτική Παράταξη :
• Οι αρχές της Δημοκρατίας και της ισονομίας για όλους.
• Η μέγιστη δυνατή συμμετοχή στη διαμόρφωση των στόχων μας και στον αγώνα για την υλοποίησή τους.
• Ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού σε όφελος των κατοίκων του με εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών και των παραδόσεων του τόπου. Όχι μονομερής στήριξη στον τουρισμό.
• Σεβασμός στο περιβάλλον και στον παραδοσιακό χαρακτήρα των οικισμών.
• Αλληλεγγύη και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης.
• Βελτίωση των υποδομών του νησιού.
• Προτεραιότητα σε Παιδεία, Υγεία, στους νέους αλλά και στους γεροντότερους που έχουν την ανάγκη μας.
• Η συμμετοχή μας αποβλέπει στην προσφορά στον τόπο και όχι στην αποκόμιση προσωπικού οφέλους.

Σας καλούμε στην πρώτη μας ανοιχτή συνάντηση το επόμενο Σάββατο ( 9-2-2013 ) και ώρα 11.00 πμ. που θα πραγματοποιηθεί σε δημόσιο χώρο ( ή στην αίθουσα πολιτισμού στο Σπαρτοχώρι ή στο Δημοτικό σχολείο Κατωμερίου ή στη βιβλιοθήκη στο Βαθύ ) και τον οποίο θα σας τον ανακοινώσουμε την επόμενη Πέμπτη ( 7-2-2013 )
Ακολουθούν οι υπογραφές
Γαβρίλης Ε. Γεώργιος
Κατωπόδης Φ. Δημήτριος
Μάντζαρης Σ. Αναστάσιος
Πάλμος Π. Παναγιώτης
Πολίτης Α. Δημήτριος (Τσιγάρας )
Πολίτης Α. Ιωάννης