Ετήσιος χορός Πολιτιστικού Συλλόγου Επτανησιών Γαλατσίου

Δεν αποτελεί υπερβολή να σας λέγαμε, ότι φετινός χορός των Επτανησίων με τους ήχους του μπουζουκιού και την φωνή του Παπαδόπουλου ( από τα παιδιά από την Πάτρα ) και της παρέας του, στο ΔΙΠΛΟΧΟΡΔΟ ( Αγίας Λαύρας 13 στα Πατήσια )Θα μπορούσε να φιλοξενήσει τουλάχιστον 200 ακόμη άτομα.

Για πρώτη φορά ο Σύλλογος των Επτανησίων φιλοξένησε τόσο κόσμο, και αισθάνθηκε αδύναμα λόγω χωρητικότητας να φιλοξενήσει πολύ περισσότερους.

Απόντες ,όπως κάθε χρονιά τέτοια μέρα ο Δήμαρχος με την παρέα του. Στους Επτανήσιους, πέρασαν για λίγο ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Πρωτονοτάριος και η Δημοτική Σύμβουλος Χριστίνα Μπούρα. Επίσης κοντά μας ,και μέχρις τέλους της συνεστίασης ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Δήμου, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου,  κ. Γιώργος Καπέλης ,και οι Πρόεδροι των Θεσσαλών, των Ρουμελιωτών ,των Πελοποννησίων και εκπρόσωποι της Δράσης, και του Συλλόγου Ηπειρωτών. Από τον τύπο της περιοχής μας η κ. Χρύσα Κατσίρη, και ο κ. Γιώργος Τζίμας.

Ξεκινώντας η συνεστίαση, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Ζαβιτσάνος, στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε :….Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση για την πραγματικά συγκινητική ανταπόκριση σας στο σημερινό μας κάλεσμα.

Η σημερινή μας εικόνα  δείχνει το κάθε χρόνο και καλύτερα. Πολύ μεγάλος αριθμός φίλων και συμπατριωτών, ο ποιο μεγάλος από ιδρύσεως του Συλλόγου μέχρις και σήμερα δίχως υπερβολή ,εξέφρασαν την επιθυμία τους να παραστούν στην σημερινή μας συνεστίαση.Η αλήθεια είναι ότι μας αιφνιδίασαν  ευχάριστα. Δεν μπορέσαμε να ικανοποιήσουμε την επιθυμία τους. Ας μας το συγχωρήσουν………………..

Και έκλεισε λέγοντας : ………Ευχή δική μου, αλλά και του Διοικητικού Συμβουλίου να διασκεδάσουμε όλοι μαζί ,να σηκώσουμε τα ποτήρια στην ειρήνη του κόσμου, στην ευημερία του έθνους μας ,στην υγεία όλων των πολιτιστικών φορέων του Δήμου μας, στην υγεία και ευημερία των οικογενειών μας. Ας ξεχάσουμε για λίγο τα προβλήματα μας, ας τραγουδήσουμε ,ας χορέψουμε και ας χαρούμε. Εμείς για σας κάναμε αυτό που μπορούσαμε, αυτό που έπρεπε αυτό που μας ταιριάζει. Καλή μας διασκέδαση λοιπόν και του χρόνου περισσότερο καλά. Και αύριο ας ξημερώσει μια καλύτερη ημέρα για όλους μας…………….

Για τέσσερις τουλάχιστον ώρες  η πίστα στο ΔΙΠΛΟΧΟΡΔΟ ήταν γεμάτη .Τέσσερις ώρες με χορό, κέφι και τραγούδι.    Άλλωστε κάθε χρόνο, ο  Επτανησιακός Σύλλογος αποδεικνύει ότι οι  χοροί του, κυρίως λόγω της  προσέλευσης  του κόσμου,  του ανεξάντλητου κεφιού, της μουσικής ποιότητας και του εξαιρετικού φαγητού,  αποτελούν κάτι το πολύ διαφορετικό στον Δήμο μας.

Ευχή του Διοικητικού Συμβουλίου, και όλων όσων ακολουθούν το Σύλλογο μας και του χρόνου καλύτερα.

Πηγή: ΠΣ Επτανησίων Γαλατσίου