Άρθρα για την εμφάνιση των Mr Highway Band με το Χρήστο Θηβαίο στο Ρυθμός Stage

Χρήστος Θηβαίος & Mr. Highway Band @ Ρυθμός Stage, Ηλιούπολη, 02/02/13

Μετά από πολλές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα αλλά και τη Κύπρο, η κολεκτίβα του Χρήστου Θηβαίου και των Mr. Highway Band βρέθηκε το περασμένο Σάββατο ξανά στη πρωτεύουσα και πιο συγκεκριμένα στο Ρυθμό Stage στην Ηλιούπολη. Έχοντας μείνει με άριστες εντυπώσεις από το support των Mr. Highway Band στους Baby Woodrose, εκμεταλλεύτηκα αυτή τη φορά την ευκαιρία να απολαύσω τη σύμπραξή τους στη σκηνή με τον Χρήστο Θηβαίο.

Ο συνδυασμός λοιπόν μιας νέας και πολλά υποσχόμενης country/blues/rock μπάντας που χρησιμοποιεί αγγλικό στίχο με έναν από τους πιο σημαντικούς τραγουδοποιούς και ερμηνευτές της νεότερης γενιάς του ελληνικού τραγουδιού είχε σίγουρα αρκετό ενδιαφέρον. Το αν θα ήταν επιτυχημένος θα φαινόταν κυρίως στο χειροκρότημα. Προς ευχαρίστηση όλων, οι αντιδράσεις του κοινού ήταν εν τέλει ιδιαίτερα θερμές καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

Σαν μουσική σκηνή, ο Ρυθμός Stage δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος σαν χώρος, ενώ τα περισσότερα τετραγωνικά του τα καλύπτουν τραπέζια, αφήνοντας λίγο χώρο για τους ορθίους. Το θετικό ήταν ότι γενικά η ορατότητα προς τη σκηνή ήταν ικανοποιητική, τουλάχιστον στο κυρίως κάτω χώρο. Ο Ρυθμός γέμισε σχετικά γρήγορα και στις 23:10 η πεντάδα των Mr. Highway Band μαζί με τον Χρήστο Θηβαίο και τον πιανίστα Μάξιμο Δράκο ανέβηκαν στη σκηνή. Η πρώτη κουβέντα του Θηβαίου «Είμαστε οι Mr. Highway Band» φανέρωσε εν πολλοίς τον τρόπο που θα εξελισσόταν η βραδιά. Στο μεγαλύτερο διάστημα, και οι επτά μουσικοί θα βρίσκονταν επάνω στη σκηνή, ερμηνεύοντας τα τραγούδια όλοι μαζί. Πολλά από τα τραγούδια του Θηβαίου εξάλλου, συγγενεύουν ηχητικά με τα blues, οπότε κατ’ επέκταση και με την μπάντα που τον συνόδευε. Για του λόγου το αληθές, το κομμάτι που επιλέχθηκε, σημειολογικά πιθανότατα, για την έναρξη ήταν το «Ένα Μπλουζ» του Θάνου Μικρούτσικου. Στα ενενήντα λεπτά που διήρκεσε το πρώτο μέρος του προγράμματος, η αναλογία κομματιών με ελληνικό και αγγλικό στίχο ήταν περίπου η ίδια. Ακούσαμε εναλλάξ τραγούδια από τις δουλειές του Χρήστου Θηβαίου, έξη από τα οχτώ τραγούδια του CD των Mr. Highway Band και διασκευές στα «Paint It Black» των Stones και «5 To 1» των The Doors (η αιτία που ένωσε Θηβαίο και Highway), για βάλει την άνω τελεία «Ο Άμλετ Της Σελήνης».

Μετά από ένα αυστηρά δεκάλεπτο διάλειμμα, το δεύτερο μέρος του προγράμματος βρήκε τους Mr. Highway Band επάνω στη σκηνή να ξεκινούν με Tom Waits και να συνεχίζουν με το δικό τους «Tonight, Today». Κατόπιν θα αναλάβει δράση ο Θηβαίος με κομμάτια που έχουν συνδεθεί με τη φωνή του, όπως τα «Βροχή Μου», «Μικρή Πατρίδα» και «Αγάπη». Τελευταίο κομμάτι αυτής της σειράς τραγουδιών ήταν η διασκευή μόνο από τον Θηβαίο στο «Can’t Change Me» του Chris Cornell. Η συνέχεια επιφύλασσε μια από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς. Πριν από μερικά χρόνια ο Θηβαίος διασκεύασε το «Day After Day» – ένα από τα δύο τραγούδια που είχε ηχογραφήσει ο Παύλος Σιδηρόπουλος στην αγγλική γλώσσα το 1972 και κυκλοφόρησαν μόλις το 2001 – με ελληνικούς στίχους δίνοντάς του τον τίτλο «Μείνε». Με τη συνδρομή των Mr. Highway Band το τραγούδι ερμηνεύτηκε και στις δύο γλώσσες, σε μια εκτέλεση που το ανέδειξε με το καλύτερο τρόπο. Ήταν πλέον σειρά του Θηβαίου να αποχωρήσει και να ανέβουν ξανά σιγά σιγά οι τόνοι. Μέσα σε λίγα λεπτά πραγματοποιήθηκε μία μικρή αναδρομή στην ιστορία rock μουσικής του αιώνα που πέρασε, με αφετηρία την country και τα blues και τελικό σταθμό το hard rock. «You Are My Sunshine», «Folsom Prison Blues», medley των «Blue Suede Shoes», «Jailhouse Rock» και «Rock Around The Clock» για να κλείσει το σερί με το «Rock ‘N’ Roll» των Led Zeppelin. Κάπου στο ενδιάμεσο ακούστηκε και το «Story Of My Life» από τον επερχόμενο δεύτερο δίσκο των Mr. Highway Band. Οδεύοντας προς το φινάλε, ο Θηβαίος θα επανέλθει για να ερμηνεύσουν όλοι μαζί το «Should I Stay Or Should I Go» των The Clash και τις «Περικοπές Ενός Απόκρυφου Ευαγγελίου». Με την ώρα να πλησιάζει πλέον τις δυόμιση, ο επίλογος θα γραφτεί από τη «Σιωπή» των Ξύλινων Σπαθιών, τη «Νεράιδα» του Μάλαμα και ακόμη δύο κομμάτια για καληνύχτα από τον Χρήστο Θηβαίο.

Κάνοντας τον απολογισμό της βραδιάς, δεν θα μπορούσα παρά να είμαι πλήρως ικανοποιημένος. Η απόδοση κατ’ αρχήν όλων των μουσικών ήταν άψογη, ενώ και ο ήχος ήταν πολύ καλός. Οι Mr. Highway Band είχαν το δικό τους κοινό και το προνόμιο να είναι οι πρωταγωνιστές στις πιο δυναμικές στιγμές της βραδιάς και ο Χρήστος Θηβαίος την τύχη πολλά από τα δικά του κομμάτια να τα τραγουδούν σχεδόν όλοι. Αυτό που είχε όμως τη μεγαλύτερη σημασία ήταν ότι έβλεπα μια ομάδα δεμένη, που παρά την εναλλαγή ηπιότερων και εντονότερων στιγμών, δεν φάνηκε να κουράζει ή να κουράζεται σε κανένα σημείο. Έβλεπα τα παιδιά της μπάντας να τραγουδούν τα τραγούδια του Θηβαίου και εκείνον να συμμετέχει στα κομμάτια των παιδιών και να θεωρεί τον εαυτό του μέλος τους. Εφόσον λοιπόν για τη μουσική ισχύει ότι και για την ευτυχία στο «Into The Wild», ότι αποκτά δηλαδή τη πραγματική της διάσταση όταν τη μοιράζεσαι, τότε ο Χρήστος Θηβαίος και οι Mr. Highway Band (που δεν τη μοιράζονται μόνο με το κοινό αλλά και μεταξύ τους) μπορούν να προσφέρουν μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία που σίγουρα αξίζει να ζήσετε.

Πηγή &  Φωτογραφίες : Rocking.gr

~~~

Χρήστος Θηβαίος & Mr. Highway Band
«Όταν το παρελθόν συναντάει το παρόν, τότε η μουσική έχει μέλλον»

 

Σάββατο βράδυ, ο Χρήστος Θηβαίος δίνει ραντεβού με τους Mr. Highway Band στο Ρυθμό stage, σ’ ένα χώρο, που είναι κατάμεστος από κόσμο. Κόσμο, που δίνει έντονα το παρόν σ’ ένα μουσικό ταξίδι, όπου τα κλασσικά τραγούδια του πολυαγαπημένου μας τραγουδοποιού και ερμηνευτή συναντώνται με τις country, rock και blues μελωδίες μιας μπάντας, που σε κερδίζει από τα πρώτα κιόλας λεπτά!

Μ’ ένα «μπλουζ» σε χορεύει μια ο Χρήστος Θηβαίος και μια ο Γρηγόρης Ψαλτάκος και δεν το κάνουν με σκοπό να σε διεκδικήσουν. Είναι ένας τρόπος για να σου δείξουν ότι είναι και οι δύο εκεί και παρέα θα προσπαθήσουν να σε παρασύρουν στο ρυθμό της μουσικής τους, κάτι το όποιο δεν αργούν να καταφέρουν.

Ο mr Θηβαίος μοιράζεται την σκηνή με τους μουσικούς και πλέον φίλους του, που είναι οι ίδιοι οι Mr. Highway Band και ο Μάξιμος Δράκος στα πλήκτρα. Κάνει τον εαυτό του μέλος της μπάντας λέγοντας «Είμαστε οι Mr. Highway Band» και ίσως είναι ο τρόπος του για να σου πει να μην ψάξεις για κυρίαρχους απόψε. Εξάλλου «η μάχη είναι αλλού»! Βρίσκονται ταυτόχρονα στην σκηνή, με το μικρόφωνο να περνάει συνεχώς από το Θηβαίο στο Γρηγόρη και αντίστροφα και μόνο για λίγο αποχωρεί ο Θηβαίος με το ίδιο να κάνουν και λίγο αργότερα οι Mr. Highway Band. Παντρεύουν τα στυλ τους και με αρμονικό τρόπο φτιάχνουν ένα ποικιλόμορφο πρόγραμμα με διαρκείς εναλλαγές σε μουσική, διάθεση και χορό. Εναλλαγές, που δε σε κουράζουν καθόλου. Αντιθέτως σ’ ευχαριστούν καθώς επιτυγχάνεται η ισορροπία σε συναίσθημα, διάθεση και δράση.

«Χορεύεις» με τις «αδέσποτες μέρες» και με το «Ημερολόγιο» και το «Ας χαθείς» ο Θηβαίος ξυπνά ευαίσθητες πτυχές του εαυτού σου και μνήμες μέσα από όμορφα λόγια και μουσικές. Δεν μπορείς να μείνεις ανεπηρέαστος και να μην συγκινηθείς. Ίσως μελαγχολήσεις και λίγο κι όχι δεν είναι κακό. Κακό είναι να μη νιώθεις τίποτα! Έτσι κι αλλιώς είναι εκεί οι Mr. Highway Band, που λίγο αργότερα, αλλά πολύ πιο δυναμικά, ανεβάζουν τη διάθεση σου και σε κάνουν να κινηθείς -έστω κι αν είσαι καθιστός- στους ρυθμούς των Rolling stones και Doors!! Οι Mr. Highway Band τραγουδάνε και δικά τους κομμάτια από τον πρώτο δίσκο τους. Μπαίνεις σε μια πιο ταξιδιάρικη διάθεση με το «train to north», ενώ πιο ανατρεπτικά είναι τα τραγούδια «no one can bring me down» και «revolution». Μέσα από τα τραγούδια τους, τις ενδιαφέρουσες διασκευές τους, το ωραίο παίξιμο τους και την υπέροχη φωνή του Γρηγόρη δημιουργούν μια εύθυμη ατμόσφαιρα και σε παρασέρνρουν σε κίνηση και τραγούδι! Μεταδίδουν την αστείρευτη ενέργεια τους προκαλώντας υπερβάλλοντα ενθουσιασμό σε κοινό και Θηβαίο, με τον τελευταίο να ροκάρει σαν έφηβος μαζί με την παρέα, που τον συντροφεύει στις τελευταίες του εμφανίσεις! Το πρώτο πρόγραμμα κλείνει με τον υπέροχο » Άμλετ της σελήνης» και σειρά έχει τώρα ο Θηβαίος να ξεσηκώσει το κοινό μ’ ένα διαφορετικό τρόπο!

Εμφανίζονται ξανά στην σκηνή με το μικρόφωνο να είναι στα χέρια του Γρηγόρη, που τραγουδάει το «chocolate jesus» και το «tonight today», με το τελευταίο να ανήκει στο δίσκο «Is that myself» του συγκροτήματος. Ένα πολύ όμορφο τραγούδι, που για πολλούς έχει γίνει ήδη αγαπημένο! Η σειρά του Θηβαίου έρχεται, για να σου πει ότι «ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος» και η σκέψη σου αρχίζει να ταξιδεύει παρέα με υπέροχες μελωδίες, στίχους και τη φωνή του, την οποία συνοδεύεις στα τραγούδια «δεν είμαι άλλος», «παλιός στρατιώτης» και «οι ζωές των άλλων». Ρομαντισμός, τρυφερότητα και ερωτισμός κατακλύζουν το Ρυθμό stage στο άκουσμα της «Βροχής μου» και μια μοναδική και ζεστή ατμόσφαιρα δημιουργείται, όταν τραγουδάει μαζί με τον Γρηγόρη το «Μείνε / Day after day». Μαγεύεσαι και αφήνεις το συναίσθημα να σε συνεπάρει όταν ο Θηβαίος μένει μόνος στη σκηνή και τραγουδάει την «μικρή πατρίδα», με τον Μάξιμο να προσδίδει λίγη περισσότερη μαγεία σ’ αυτή την στιγμή! Στο «πόσο πολύ σ’ αγάπησα», που τόσο αγαπάμε, προστίθεται και ο Γρηγόρης για να γλυκάνει λίγο την μελαγχολία του τραγουδιού παίζοντας μελόντικα. Δεν αργεί να συμβεί, βέβαια, ό,τι διαδραματίστηκε και στο πρώτο μέρος…
Το θες, το περιμένεις! Το προσδοκάς να χορέψεις rock n’ roll και να απαντήσεις αυθόρμητα «stay», όταν ο Θηβαίος και οι Mr. Highway Band σε ρωτούν «should i stay or should i go»! Θα εκπληρώσουν την επιθυμία σου και θα μείνουν λίγο ακόμα χαλαρώνοντας, όμως, κάπως τον ρυθμό. «Θα χτίσουν πάνω στην άμμο σαν να ήταν η άμμος πέτρα» και θα καλέσουν και τη «νεράιδα» του Σωκράτη Μάλαμα, που απόψε δεν ήταν αυτή, που σε μάγεψε. Η βραδιά θα καταλήξει με τον Θηβαίο να τραγουδάει «στα μάτια σου μπροστά». Υπέροχο τραγούδι, που ταiριάζει για το τελείωμα μιας υπέροχης και απολαυστικής βραδιάς!

Για τέσσερις ώρες ο Θηβαίος και οι Μr. Ηighway Βand γεμίζουνν το Ρυθμό stage με εύηχες μουσικές, όμορφες εικόνες και ποικίλα και έντονα συναισθήματα! Σε προκαλούννα παραμερίσεις τις άμυνες σου, να νιώσεις ελεύθερος μέσα από την μουσική, να αφεθείς στην στιγμή και να αφήσεις τη φαντασία σου, που πυροδοτούν με τα τραγούδια τους, να σε πάει όπου αυτή ορίσει… Δέχεσαι την πρόκληση και ζεις μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή… Μαγεμένος απ’ αυτή τη στιγμή, το επόμενο πρωί σε βρίσκει με το χαμόγελο του ερωτευμένου! Ποιος δε θέλει να φορέσει αυτό το χαμόγελο…;

 

Υ.Γ Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Χρήστο Θηβαίο, που μέσα από τις αναζητήσεις του έχει βρει στίχους, ήχους και μουσικούς, που αγγίζουν και ζεσταίνουν τις καρδιές μας, ομορφαίνουν την καθημερινότητα μας και συντροφεύουν τις πιο ανέμελες στιγμές μας!

Πηγή &  Φωτογραφίες : Musicity.gr 

~~~

Είδαμε Χρήστο Θηβαίο και Mr Highway Band στο Ρυθμό stage!

Ένα πολύ όμορφο, γεμάτο μουσική και συναίσθημα Σαββατόβραδο έζησαν όσοι παρευρέθηκαν στο Ρυθμό Stage στις 02/02. Ο Χρήστος Θηβαίος, έχοντας στο πλευρό του τους ανερχόμενους και πολύ ταλαντούχους “Mr Highway Band” έδωσε ένα ιδιαίτερο και ανατρεπτικό live, που ξάφνιασε το κοινό πολύ ευχάριστα!

Φτάνοντας στο μαγαζί, αρκετά νωρίτερα από την επίσημη ώρα έναρξης του live, δεν ξαφνιαστήκαμε ιδιαίτερα βλέποντάς το, να είναι ήδη γεμάτο. Τόσο το πάνω, όσο και το κάτω μέρος ήταν κατακλυσμένο από κόσμο, πράγμα που ήταν μάλλον αναμενόμενο, αφού ο Χρήστος Θηβαίος είναι αναμφισβήτητα ένας πολύ δημοφιλής καλλιτέχνης, με ένα καθιερωμένο και σταθερό κοινό, που τον στηρίζει σε κάθε του βήμα.

Το δικό της fun club είχε όμως και η μπάντα, η οποία αν και νέα στο χώρο, έχει κάνει ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα. Όπως φάνηκε και μέσα από το live, έχει σίγουρα πολλά να προσφέρει. Με ήχους που κινούνται ανάμεσα σε rock, country και blues, τα μέλη του γκρουπ έδωσαν μια διαφορετική προσέγγιση στα τραγούδια του αγαπημένου καλλιτέχνη, ενώ παρουσίασαν και δικά τους κομμάτια από την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά “Is that myself”.

“Song Blues” ήταν το τραγούδι που ακούσαμε πρώτο με το Χρήστο Θηβαίο να ανοίγει το live από κοινού με τους “Mr Highway Band”. Οι καλλιτέχνες πότε μοιράζονταν τη σκηνή και πότε εναλλάσσονταν, ερμηνεύοντας τραγούδια τόσο του καλλιτέχνη, όσο και της μπάντας. Στο πρώτο μέρος ακούσαμε ακόμη  «Ξημέρωμα στην Εθνική», «Μέρες αδέσποτες», «Θα ΄θελα να ‘σουν εδώ», “Overdose”, όπως επίσης και τα πολύ γνωστά και αγαπημένα «Ημερολόγιο» και «Ο Άμλετ της σελήνης». Αίσθηση προκάλεσε επίσης το “I ‘m gonna give you love”, αλλά και το “Train to north” και πιο συγκεκριμένα to Θεσσαλονίκη όπως μας πληροφόρησαν τα μέλη του γκρουπ για τη δημιουργία του γκρουπ.

Στη συνέχεια απολαύσαμε “Tonight today”, «Δεν είμαι άλλος», «Αγάπη», «Μείνε», “Blues on the road”, “Story of my life”, “Should I stay or should I go?”, «Αν ακούς» και «Εσύ η Πόλη μου». Η συμμετοχή του κοινού θερμή, ενώ ο κόσμος έδειχνε να απολαμβάνει τη νέα, διαφορετική εκδοχή των γνώριμων κομματιών του καλλιτέχνη, αλλά και να εντυπωσιάζεται από την πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα μουσική των “Mr Highway Band”.

Ένα live που κατά τη γνώμη μας τα είχε όλα: ένταση, δυναμισμό, πρωτοτυπία, χορό, έκπληξη, αλλά και σίγουρα μια δόση μελαγχολίας και έντονου συναισθηματισμού… Πράγμα μάλλον αναπόφευκτο, λόγω των χαρακτηριστικών ερωτικών τραγουδιών του καλλιτέχνη.

Η ελληνική μουσική σκηνή έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα και νέους ήχους, γι αυτό και είναι πολύ ευχάριστο να βλέπει κανείς καταξιωμένους καλλιτέχνες να δίνουν βήμα στους νεώτερους και να τους προσφέρουν ευκαιρίες. Ο Χρήστος Θηβαίος είναι ένας από αυτούς… Τόλμησε το διαφορετικό και αυτό είναι κάτι που μας κάνει να τον εκτιμούμε ακόμη περισσότερο. Όσον αφορά τους “Mr Highway Band” η αρχή έχει ήδη γίνει και μάλιστα πολύ δυναμικά. Μένει μόνο να δούμε την εξέλιξη τους και να περιμένουμε με αγωνία τι καινούριο ετοιμάζουν για εμάς…

Πηγή &  Φωτογραφίες : Musiccorner.gr