Καταψήφισε τον προϋπολογισμό της ΠΕΔΙΝ ο Δήμαρχος Μεγανησίου

Το ψήφισμα της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων νήσων  για την παραμονή των τμημάτων στην Κεφαλλονιά και τη Ζάκυνθο, υιοθέτησε και η περιφερειακή ένωση των δήμων Ιονίων Νήσων, (ΠΕΔΙΝ) στη χθεσινή συνεδρίασή της, στη Ζάκυνθο.

Επίσης, καταψήφισε τον προϋπολογισμό της ΠΕΔΙΝ για το 2013, ο δήμαρχος Μεγανησίου, Στάθης Ζαβιτσάνος, ενώ, υπεραμύνθηκε των στόχων της ένωσης, ο δήμαρχος Κερκύρας, Γιάννης Τρεπεκλής,  ο οποίος δήλωσε ότι οι αρμοδιότητες, οι δράσεις  και η  πορεία για την ανάπτυξη εξαρτάται και από τη χρηματοδότηση που λαμβάνει το όργανο. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε γνωστό ότι η ανάδυση νάρκης στο λιμάνι της Κυλλήνης δημιουργούσε προβλήματα στην πρόσδεση των Ζακυνθινών πλοίων.

(Πηγή: www.ert.gr)

Σε ερώτηση που απευθύναμε στον Δήμαρχο κο Ζαβιτσάνο γι τους λόγους της καταψήφισης του προϋπολογισμού της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων μας δήλωσε τα εξής:

«Έτσι θέλησα να εκφράσω την ένστασή μου για την υπολειτουργία του οργάνου. Η ΠΕΔΙΝ είναι ένα πολιτικό όργανο, το οποίο όμως απουσιάζει από τα κεντρικά αυτοδιοικητικά γεγονότα. Δύο έκτακτα συνέδρια της ΚΕΔΕ και δεν συνήλθε! Χωρίς γενική συνέλευση. Μακριά από τον σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ. Χωρίς σχεδιασμό και θέσεις στην τουριστική προβολή. Με αναξιοποίητους τους 15 υπαλλήλους που διαθέτει. Χωρίς να έχει συζητήσει κεντρικά θεσμικά αυτοδιοικητικά ζητήματα, ενόψει των νομοθετικών πρωτοβουλιών του Υπουργείου. Με λειτουργία που περιορίζεται σε μια οριζόντια επαφή των 4 δημάρχων των μεγάλων νησιών! Αυτή η λειτουργία οδηγεί στην υποβάθμιση του οργάνου και προφανώς στην απαξίωση της περιφερειακής συνείδησης».