Eυχαριστήριο Γυμνασίου & Λυκειακών Τάξεων Μεγανησίου προς Δήμαρχο κ.Στάθη Ζαβιτσάνο

Το Γυμνάσιο & Γ.Λ.Τ. Μεγανησίου στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος με θέμα «Το νερό στο Μεγανήσι» που υλοποιείται το τρέχον σχολικό έτος πραγματοποίησε μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Μεγανησίου κ. Ευστάθιου Ζαβιτσάνου εκδρομή στις πηγές του Λούρου και στη γεώτρηση κοντά στη Βαυκερή στις 29-1-2013.

Οι μαθητές επισκέφτηκαν τις πηγές από τις οποίες υδροδοτείται το νησί, τους νερόμυλους και τις νεροτριβές του Αγίου Γεωργίου καθώς και το ρωμαϊκό υδραγωγείο. Εκεί συναντήθηκαν με ομάδα αρχαιολόγων και εκπροσώπων του Ι.Γ.Μ.Ε. οι οποίοι έκαναν στα παιδιά μια σύντομη παρουσίαση του χώρου και δέχτηκαν τις ερωτήσεις τους. Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφτηκαν τη γεώτρηση κοντά στη Βαυκερή όπου ο δήμαρχος Μεγανησίου τους παραχώρησε συνέντευξη  για τις διαδρομές που ακολουθεί το νερό μέχρι να φτάσει στο Μεγανήσι και τους ξενάγησε στο χώρο.

Ο σύλλογος καθηγητών και οι μαθητές του σχολείου θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά τον κ. Ζαβιτσάνο για την πρωτοβουλία αυτή καθώς και για την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή του στο εγχείρημά τους. Ευελπιστούμε και σε περαιτέρω συνεργασία με το δήμο Μεγανησίου αλλά και άλλους φορείς.