Τρίζει η συνοχή στα Ιόνια

ΤΡΙΖΕΙ η συνοχή στα Ιόνια από τις ενέργειες Σπύρου
Την έκρηξη οργής και αγανάκτησης από τους ξεχασμένους της Περιφέρειας Αντιπεριφερειάρχες Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς που ύψωσαν το ανάστημά τους στον κ. Σπύρου, στέλνοντάς του το ξεκάθαρο και άμεσο μήνυμα ότι δεν φτάνουν τα σπόρια από την Περιφέρεια για να ζήσουν τα νησιά μας, ακολούθησαν οι τριγμοί στη συνοχή των Ιόνιων Νησιών από τις ενέργειες του Περιφερειάρχη, ο οποίος όχι απλά και μόνο συνεχίζει την μοναχική πορεία του αλλά με τις πράξεις και τις παραλήψεις του δυναμιτίζει περισσότερο το κλίμα.
Κάτι που καταφέρνει επιδέξια με τις προειδοποιήσεις του περί ρόλου κομπάρσου για τα δυο νησιά του νοτίου Ιονίου σε περίπτωση που “προσχωρήσουν” στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
Εκείνο που δεν δείχνει να σκέφτεται, όμως, και να συνυπολογίζει είναι ότι αν τελικά Ζάκυνθος και Κεφαλλονιά αποσχιστούν και ενταχθούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θα λύσουν και ένα πολύ μεγάλο τους πρόβλημα, εκείνο της απόστασης. Αφού για να μεταβεί κάποιος στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, χρειάζεται μισή μέρα, ενώ για να φθάσει στην Κέρκυρα δυο εικοσιτετράωρα τουλάχιστον!

Σπ. Σπύρου: “Μπορείτε να πάτε και στην Πάτρα”
Την πόρτα της εξόδου από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων άνοιξε για τη Ζάκυνθο και την Κεφαλλονιά ο Περιφερειάρχης. Υπενθυμίζουμε ότι στο προχθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο ως απάντηση στην αντίδραση των δυο Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Μυλωνά και Κουρή διατηρώντας πλήρως την ψυχραιμία του ανέφερε ότι “αν θέλει κάποιο νησί να πάει στην Πάτρα, να πάει! Να δούμε πως θα βλέπει , η Αχαΐα, τη Ζάκυνθο, την Κεφαλλονιά ή την Ιθάκη”. Μάλιστα, ο κ. Σπύρου προχώρησε ένα βήμα παραπέρα υπενθυμίζοντας ότι “ήταν επιλογή δική μου να είστε σήμερα χωρικοί αντιπεριφερειάρχες. Σας επέλεξα για αυτή τη σχέση, για αυτή τη λειτουργία, για αυτή την εμπιστοσύνη την οποία θα πρέπει να υπηρετείτε. Και ασφαλώς, κατανοώ αν ο κ. Μυλωνάς δουλεύει και λίγο για τη Ζάκυνθο γιατί εκεί ψηφίζεται, αλλά πρέπει να λειτουργούμε όλοι με ενιαία περιφερειακή συνείδηση, διαφορετικά θα έπρεπε να ήταν στο Δήμο”, ακολουθώντας το παράδειγμα των μεγάλων κοινοβουλευτικών κομμάτων που σε οποιαδήποτε άρνηση και αντίθεση, ο αρχηγός κουνώντας το δάκτυλο διαγράφει τους βουλευτές του λέγοντάς ότι “αν δεν ήμουν εγώ δεν θα σε ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας σου”.

Δ. Μυλωνάς: “Αν διαλυθεί η Περιφέρεια και εμείς σαν Ζάκυνθος και Κεφαλλονιά, με ένα νέο “Καλλικράτη” μεταφερθούμε σε άλλη Περιφέρεια όπως αυτή της Πάτρας, πάλι δεύτεροι θα είμαστε, αφού δεύτεροι είμαστε και τώρα. Εκείνη που θα χάσει είναι η Κέρκυρα γιατί αν μεταφερθεί στα Γιάννενα από πρώτη θα γίνει έσχατη, κάτι που δεν της ταιριάζει”, ήταν η αποστομωτική τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Διονύση Μυλωνά κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού δελτίου ειδήσεων του “Ionian Channel” στα όσα ισχυρίζεται ο κ. Σπύρου.
Ο κ. Μυλωνάς κάλεσε όλους να “το καταλάβουν αυτό και να κάνουν τις κινήσεις και συμφωνίες τους πάνω στο τραπέζι” και πρόσθεσε αναγνωρίζοντας πλήρως τη θέση του νησιού μας ότι “σε μια Περιφέρεια σαν τη δική μας που είναι διασπαρμένη από το Βόρειο έως το Νότιο Ιόνιο, για να υπάρξει ισομερής ανάπτυξη πρέπει να σταματήσει ο διαχωρισμός Πατρίκιων και Πληβείων. Γνωρίζουμε ποια είναι η θέση μας και ότι υπολειπόμαστε πληθυσμιακά από την Κέρκυρα και γεωγραφικά από την Κεφαλλονιά. Διεκδικούμε ότι μας ανήκει διότι αξίζουμε περισσότερα. Θα είναι εγκληματικό να υπάρχουν δυο Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Κερκυραίοι”.

Τους ανακοινώνει στα… μουλωχτά
Απορίας άξιο είναι και χρήζει επιστημονικής διερεύνησης το “ελατήριο” που ωθεί τον Περιφερειάρχη να ανακοινώνει στα μουλωχτά τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες για την επόμενη διετία.
Χρησιμοποιώντας τρόπο που δεν συνάδει με το “ανάστημα” του αξιώματός του αλλά με εκείνο πολιτικού ανδρός υπό… καταδίωξη, αφήνει να διαρρεύσουν κάποια ονόματα με πρόσχημα ότι δεν έχει οριστικοποιήσει ακόμη τις επιλογές του.
Σίγουρα δεν είναι αυτός ο λόγος αλλά το ότι δεν έχει εφεύρει ακόμη τον τρόπο που θα ανακοινώσει ότι πέραν της έδρας της Περιφέρειας που είναι στην Κέρκυρα, ο ίδιος που ισοδυναμεί με τον παλιό Νομάρχη είναι στην Κέρκυρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, ο Κερκυραίος Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος και η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και Πολιτισμού που προέρχονται από το νησί των Φαιάκων, θα μεγαλώσουν την παρέα τους με τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Χρήστο Άνθη και Μαρία Καταβάτη.
Βέβαια, θα πετάξει και ένα “κοκκαλάκι” στο νότιο Ιόνιο προσφέροντάς το στην κ. Τζόγια Γρουζή από την Κεφαλονιά με ανάλογη θέση ενώ στην απέξω θα μείνει η Ζάκυνθος, η Ιθάκη και η Λευκάδα.

(www.imerazante.gr)