Δηλώσεις Δημάρχου Μεγανησίου για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων μαρινών

Σε συνέχεια της χθεσινής αναδημοσίευσης από την ηλεκτρονική σελίδα των «Νέων» για το θέμα της μαζικής ιδωτικοποίησης μαρινών μέσω ΤΑΙΠΕΔ, ένα θέμα πολύ σοβαρό αφού ο σχεδιασμός συμπεριλαμβάνει και την μαρίνα στο Βαθύ, αναζητήσαμε μια πρώτη τοποθέτηση από τον Δήμαρχο Μεγανησίου. Ο κος Δήμαρχος μας απάντησε μέσω μέιλ, το οποίο και δημοσιεύουμε αυτούσιο:

Από τον Αύγουστο του 2012, τέθηκε σε εφαρμογή,  το λεγόμενο «σχέδιο αξιοποίησης περιφερειακών λιμένων και μαρινών της χώρας σε συνδυασμό με τη στρατηγική ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού του υπουργείου Ναυτιλίας» . Με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων μεταφέρεται στο ΤΑΙΠΕΔ το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους –μέσω συμβάσεων παραχώρησης– κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 23 λιμένων και τουριστικών λιμένων.

            Από τότε παρακολουθούμε στενά το θέμα, αφού βρίσκει στο σύνολό της, απόλυτα αντίθετη την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μάλιστα, όταν προ δεκαημέρου αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, συναντήθηκε με τον υπουργό κο Μουσουρούλη, δεν τέθηκε κανένα άλλο θέμα, πέρα από τα ήδη 23 παραχωρηθέντα. Αναφορά έγινε και στο Δημοτικό μας Συμβούλιο.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας τα «ΝΕΑ» μας ξάφνιασε και ήδη αναζητούμε την επιβεβαίωση του, και βέβαια τις προθέσεις της Κυβέρνησης, αφού πολιτικοί και θεσμικοί παράγοντες με τους οποίους επικοινωνήσαμε, μας δηλώνουν άγνοια.

            Σε κάθε περίπτωση όμως, θεωρώ αυτονόητο ότι δεν θα το επιτρέψουμε. Και μπορούμε να το κάνουμε!

            Ο Δήμος, είναι ο φορέας διαχείρισης του τουριστικού καταφυγίου, που κατοχυρώνεται με προγραμματική σύμβαση με το κράτος (ΦΕΚ Β 1743/31.12.2001). Είμαστε απόλυτα συνεπείς στις υποχρεώσεις μας και θέλουμε να πιστεύουμε ότι και το κράτος θα τηρήσει τις δικές του.