Επιστολή Θοδ. Σολδάτου για την εξέλιξη στο ΤΕΙ

soldatos21

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΟ ΤΕΙ

Προς Δήμαρχο Λευκάδας κ. Κων/νο Αραβανή.
(Για την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου)

Κοινοποίηση:

  1. Αντιπεριφερειάρχη, κ. Θοδωρή Βερύκιο
  2. Δήμαρχο Μεγανησίου, κ. Στάθη Ζαβιτσάνο
  3. Πρόεδρο Επιμελητηρίου, κ. Σωτήρη Σκιαδαρέση
  4. Μέλος της Δ.Ε. ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, κ. Γιάννη Πολίτη

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε και αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,

κατά τη συνάντηση-συνεργασία μου, με τον Υπουργό κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο στο Υπουργείο Παιδείας την περασμένη Τρίτη, 12-02-2013, μου ζητήθηκε από τον Υπουργό να μεταφέρω στους θεσμικούς εκπρόσωπους του νομού Λευκάδος, τις ευχαριστίες του, για το γόνιμο διάλογο και τις εποικοδομητικές προτάσεις που διατύπωσαν, κατά τη σύσκεψη των φορέων του Ιονίου, με θέμα τη διατήρηση του ΤΕΙ.

Όπως γνωρίζετε ο προσανατολισμός του Υπουργείου, είναι ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ομόσπονδο με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Θέση που στηρίχθηκε κυρίως από τους εκπρόσωπους της Λευκάδας στη σύσκεψη.

Για τη Λευκάδα, η κατεύθυνση είναι νέο αντικείμενο, το οποίο θα επιλέξουν οι νέοι φοιτητές στο μηχανογραφικό τους, αλλά που ταυτόχρονα θα απορροφήσει σπουδαστές που έχουν ήδη ξεκινήσει τις σπουδές τους σε άλλες πόλεις.

Η επιλογή γίνεται με βάση την εθνική χωροταξία των Ανώτατων Σχολών, τη διαφορετικότητα από τις σχολές των διαμερισμάτων της Ηπείρου, της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, τις ανάγκες της πολιτείας σε γνωστικά αντικείμενα και την προοπτική βιωσιμότητας της Σχολής.

Αυτή την ώρα στο σχεδιασμό, υπάρχουν για τη Λευκάδα περισσότερες της μιας σκέψεις, για το γνωστικό αντικείμενο.

Προϋπόθεση ωστόσο, για την οριστική θετική έκβαση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, είναι να συμφωνήσουν στην κατεύθυνση του Υπουργείου, οι εκπρόσωποι της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου.

Η τελική επιλογή των σχολών, θα ανακοινωθεί μετά το πέρας της διαβούλευσης του Υπουργείου με τους τοπικούς φορείς και τους εκπρόσωπους των Ανώτατων Σχολών.