Ανακοίνωση – απάντηση της «ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ»

 letter

Ανακοίνωση – απάντηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.

Είναι δυστυχώς νομοτελειακό, ενώ θεωρείτε ότι η πόλωση της κοινωνία μας είναι τεχνητή, η παράταξή σας όσο διαχειρίζεται τα του δήμου, να μην μπορέσει να δώσει ποτέ λύση στο πρόβλημα.

Η πόλωση δεν είναι τεχνητή αλλά υπάρχει και πηγάζει από τον τρόπο που διαχειρίζεστε ως εξουσία το Δήμο.

Το βιώνουν σχεδόν καθημερινά όσοι συναλλάσσονται ( άρα περισσότερο οι μόνιμοι κάτοικοι ) με το δήμο και έχουν διαφορετική πολιτική άποψη από εσάς την οποία την εκφράζουν δημόσια ή που δεν σας ψήφισαν ή ακόμη και κάποιοι που σας ψήφισαν (προφανώς υπάρχει και διαβάθμιση και μεταξύ των ψηφοφόρων σας) τα δύο μέτρα και σταθμά ή την διαστρέβλωση (αλλοίωση ) των διαδικασιών ώστε το αποτέλεσμα να οδηγεί στις προσωπικέ σας επιλογές και μόνο.

Όπως : Η άρνηση βεβαίωσης εντοπιότητας σε δημότη κατ’ εξαίρεση των προηγούμενων ετών , η διαχείριση δημόσιου πλούτου με απευθείας αναθέσεις, η επιλεκτική καταγγελία επαγγελματία για παραβάσεις στον αιγιαλό την στιγμή που ως δήμος κατασκεύαζε κτίρια ανάλογης παραβατικότητας ,η παραχώρηση δημόσιων χώρων για την κατασκευή μόνιμων κατασκευών , η μη τήρηση ανοιχτών και ξεκάθαρων διαδικασιών στις εποχιακές ή άλλες προσλήψεις υπαλλήλων για τις ανάγκες του δήμου, οι αγωγές εναντίον δημοτών αλλά και έντυπου τύπου, η ανεύθυνη αντιμετώπιση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και η ταλάντευση μεταξύ ΧΑΔΑ και ΧΥΤΑ , η ενάντια στην βούληση των δημοτών πολιτική θέση για το τουριστικό καταφύγιο στο Βαθύ και τις ιχθυοκαλλιέργειες , η μη τήρησης των συμφωνηθέντων για τη εξεύρεση λύσης για τον βιολογικό και τόσα άλλα . . . . . . . . . .

Η λύση του προβλήματος που αποτελεί και πρότασή μας είναι η εξής :

Η κοινωνία να συμμετέχει (με δεσμευτικές διαδικασίες) στην πολιτική που θα χαράξει το Μεγανήσι και η οποία (χωρίς παραθυράκια και μισόλογα) θα εφαρμόζεται για όλους το ίδιο.
Οι νόμοι να είναι δεσμευτικοί πρώτα από όλους για το δήμο.
Διαφανείς διαδικασίες στην διαχείριση του δημόσιου πλούτου σε οποιαδήποτε μορφή του.(Διαγωνισμούς έργων υποδομής , προσλήψεις, δημόσια έργα)

Οι πολιτικές δυνάμεις που επενδύουν στο έως σήμερα ισχυρό χαρτί της ικανοποίησης του ατομικού συμφέροντος για την επανεκλογή τους οδηγώντας ταυτόχρονα την κοινωνία σε τεράστια αδιέξοδα έχουν σύντομη διάρκεια ζωής.

Η εφαρμογή, στην πράξη, των δημοκρατικών διαδικασιών θεωρείται από εμάς βασική προϋπόθεση προόδου της κοινωνία μας.

Η ομάδα πρωτοβουλίας.