Ο καιρός του τριημέρου

broxi6_297140065

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στα δυτικά ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το απόγευμα σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου με χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Οι εκδρομείς του τριημέρου που θα κινηθούν προς τη δυτική Ελλάδα, ξεκινώντας το ταξίδι τους σήμερα το μεσημέρι θα συναντήσουν στη διαδρομή τους προς Πάτρα βροχή, προσεγγίζοντας την Αρτα καταιγίδα και στα Ιωάννινα ασθενή χιονόπτωση.

Οσοι επιλέξουν να κινηθούν προς την Πελοπόννησο θα βρουν χιονόνερο στο Αρτεμίσιο και καταιγίδα στην Καλαμάτα.

Πιο εύκολο θα είναι το ταξίδι προς την Βόρεια Ελλάδα καθώς οι οδηγοί στα Μάλγαρα θα βρεθούν αντιμέτωποι με λίγες σταγόνες βροχές, όσοι όμως έχουν προορισμό τη Φλώρινα θα συναντήσουν και καταιγίδα.

Πιο αναλυτικά:

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 3 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 11 βαθμούς, από 8 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 11 έως 16 στη Νότια Ελλάδα, από 6 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 12 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και στο Ιόνιο δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς.

Αστατο καιρό,κατά περιόδους νεφελώδη με πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι και μετά αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις.

Βροχές καταιγίδες και χιόνια περιμένουμε στη Θράκη, τη Μακεδονία,Την Ηπειρο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά και τα νησιά του Ιονίου. Χιόνια θα «πέσουν» κατά τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Θράκης και της Μακεδονίας ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν κατά τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε πτώση ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ενισχυμένοι, εντάσεως έως και 7 μποφόρ.

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις και αργότερα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Κατά τόπους έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα. Διαστήματα ηλιοφάνειας περιμένουμε στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις εντάσεως έως και 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία,. Την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο και την Εύβοια η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση από τις απογευματινές ώρες.

Ο καιρός το τριήμερο της Σαρακοστής:

To Σάββατο, ο καιρός θα είναι κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα «πέσουν» στα ορεινά τμήματα καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί εντάσεως έως και 6 μποφόρ και στα πελάγη θα φτάσουν τα 7μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από το βορρά προς τον νότο.

Την Κυριακή, στην ανατολική και νότια χωρά αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές το πρωί και βελτίωση αργότερα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο το βράδυ στα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις εντάσεως έως και 7 μποφόρ και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή ενώ παγετός θα εκδηλωθεί τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Την Καθαρά Δευτέρα, αναμένονται λίγες μόνο βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τμήματα. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αίθριος με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι εντάσεως έως και 6μποφόρ ενώ θα επικρατήσουν ανοιξιάτικες θερμοκρασίες.

(Πηγή: www.madata.gr)