Επιστολή Υποναυάρχου Σπύρου Κονιδάρη στο ΜeganisiΤimes

Ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε με την δημοσίευση της προαγωγής μου.

Πέρα από την χαρά μου για την αναγνώριση της 35 ετούς εργασίας μου και προσφοράς μου στο Πολεμικό Ναυτικό και την πατρίδα, από την Στρατιωτική Ηγεσία της πατρίδας μας, είναι μεγάλη η χαρά μου γιατί αυτή η επιλογή μου αντανακλά και τιμή στον Μεγανησιώτη Θαλασσινό, ναυτικό και ψαρά, την εκπροσώπηση των οποίων κουβαλώ με ευθύνη και ευλάβεια στο Πολεμικό Ναυτικό από το 1978, μαζί με τις Μεγανησιώτικες αρχές και τις αξίες που πήρα από την οικογένειά μου.

Πρώτος μεταξύ των συμμαθητών μου, από τον πρώτο χρόνο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων μέχρι σήμερα, σε μαθήματα, σπουδές και Μεταπτυχιακό (Master στις ΗΠΑ) τιμημένος από το Πολεμικό Ναυτικό με την διακυβέρνηση των πλέον σύγχρονων πλοίων (Πυραυλακάτου για 3 χρόνια – και Φρεγάτας για άλλα 2) και εξαιρετικών θέσεων στο Γενικό Επιτελείο και στο Αρχηγείο Στόλου, Διοικητής Μοίρας Φρεγατών και του συνόλου των Φρεγατών για 2 συνολικά χρόνια και Επιθεωρητής του Στόλου για άλλα 2, όλα αυτά με σκληρή εργασία, ταπεινότητα και στηριγμένος στα δικά μου και μόνο πόδια, υπόσχομαι να συνεχίσω να προσπαθώ και να τιμώ το Νησί μας και εύχομαι να μπορέσω να γίνω και χρήσιμος εάν και όπου μπορώ.

Η χαρά που πήρα καταπλέοντας με την Πυραυλάκατο ΣΤΑΡΑΚΗΣ την 10 Ιουνίου 1996 στο Βαθύ παραμένει άσβεστη και η εικόνα του πλοίου μου μπροστά στον Άη Βεσσάριο αποτελεί ένα από τα πιο «ευλογημένα» όνειρα μου.

Και πάλι σας ευχαριστώ και εύχομαι σε όλους τους πατριώτες μας επιτυχίες και σε σας, τους μόνιμους κατοίκους που φυλάτε τις «Θερμοπύλες της καρδιάς μας», να ‘στε γεροί και όλα τα καλά στα σπίτια σας.

Παρότι δεν γνωριζόμαστε προσωπικά σας καλώ να συνεχίσετε να προβάλετε τις καλές πράξεις και τα επιτεύγματα των συμπατριωτών μας, σαν κίνητρο και για τους άλλους, σαν αντίδοτο στην μεγάλη κρίση που περνάει ο τόπος μας, σαν μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Με εκτίμηση και στην διάθεσή κάθε Πατριώτη μας

Σπύρος Κονιδάρης – Πανούτσος

Υ/Γ :
Όσο για τις πληροφορίες σας περί της νέας μου μετάθεσης αυτές αποδείχθηκαν σωστές. Πράγματι από Αρχιπλοίαρχος Διοικητής της Διοίκησης Φρεγατών μετακινούμαι σαν Υποναύαρχος στο Αρχηγείο Στόλο, επίσης στην Σαλαμίνα, σαν Υπαρχηγός του Στόλου, παραμένοντας «μάχιμος» και πάνω στα Πολεμικά μας Καράβια.

Ακολουθούν φωτογραφίες του Συμβουλίου των Ναυάρχων (Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο-ΑΝΣ) στο οποίο μετέχει ο Μεγανησιώτης ανώτερος αξιωματικός από σήμερα :

NIK_5486m

NIK_5505_2m