Θ.Σολδάτος: «ΤΕΙ Λευκάδας, Νέα αφετηρία»

soldatos21

Δελτίο Τύπου, Γραφείο Βουλευτή Λευκάδος

ΤΕΙ Λευκάδας, Νέα Αφετηρία

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, μετά την τελική απόφαση της πολιτείας και του Υπουργείου Παιδείας, για τη θέση της Λευκάδας στο νέο εκπαιδευτικό χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσω το κοινό του νομού μας, στα εξής:

Ιδρύεται στη Λευκάδα τμήμα Τ.Ε.Ι. «Διοίκησης Επιχειρήσεων», με τρεις κατευθύνσεις:

α) Διοίκηση Επιχειρήσεων,
β) Πληροφορικά Συστήματα Διοίκησης.
γ) Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Φιλοξενίας

Επιθυμώ από καρδιάς να ευχαριστήσω όσους συνετέλεσαν στη θετική αυτή εξέλιξη και ιδιαίτερα τους θεσμικούς εκπρόσωπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Επαγγελματικού κόσμου και των Φοιτητών, για τη διαρκή συνεργασία που είχαμε μέχρι την τελευταία στιγμή.

Αισθάνομαι επίσης την ανάγκη να ευχαριστήσω ξεχωριστά, το δημοσιογράφο και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Γιάννη Πολίτη, για την καθοριστική του συνδρομή.

Επίσης, τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη και τον καθηγητή Σπύρο Φλογαΐτη, για την αθόρυβη αλλά ουσιαστική τους αρωγή.

Η θετική εξέλιξη για το ΤΕΙ Λευκάδας, δεν πρέπει να θεωρείται το τέλος της προσπάθειας. Αποτελεί κατά τη γνώμη μου μια Νέα Αφετηρία.

Αφετηρία που αποτελεί αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών, στέρεης επιχειρηματολογίας και διαρκών, δια ζώσης συνεργασιών, με την πολιτική ηγεσία και την υπηρεσιακή ιεραρχία, του Υπουργείου Παιδείας.

Η στελέχωση σε διδακτικό δυναμικό, η στέγαση και η εστίαση των φοιτητών, οι βιβλιοθήκες και ο εξοπλισμός, πρέπει να αποτελέσουν κύριο μέλημα όλων μας, παράλληλα με τα καθήκοντα της Διοίκησης του Ιδρύματος.