Αλέκος Δάγλας «Αφιερώνω το Κύπελλο στην οικογένειά μου»

Δάγλας «Αφιερώνω το Κύπελλο στην οικογένειά μου»

Ευτυχισμένος ήταν ο Αλέκος Δάγλας, προπονητής του, από χτες τη νύχτα, Κυπελλούχου Ελλάδος για την περίοδο 2012-13, μιλώντας κατά τη συνέντευξη τύπου μετά τον μεγάλο τελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ, αφιερώνοντας την επιτυχία στην οικογένεια του.

«Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την πρόκριση στον τελικό και το ότι αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της Α1. Ο Πρωτέας είναι μια ομάδα με φιλοσοφία, πολύ καλά δουλεμένη και το μέλλον της ανήκει. Στόχος μας ήταν το πρωτάθλημα γιατί ο Πρωτέας αξίζει να παίζει στην Α1 και πιστεύω πως θα έχει σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια.

Το Κύπελλο μας προέκυψε. Ήρθαμε σε μια καλή συγκυρία γιατί είχαμε κλειδώσει το πρωτάθλημα, παίζαμε ωραίο μπάσκετ και ήρθαμε εδώ με την πίστη ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Κάναμε δύο μεγάλες εμφανίσεις και τα καταφέραμε. Θεωρώ ότι η ομάδα απέδειξε πως έχει ψυχολογία πρωταθλήτριας και στο κρίσιμο σημείο μίλησαν οι προσωπικότητες και η τύχη, Να μην ξεχνάμε ότι γράψαμε ιστορία.

Όμως ομάδα Α2 δύσκολα θα μπορέσει να κατακτήσει ξανά το Κύπελλο. Εμείς απολαμβάνουμε αυτή την χρονιά και ελπίζω και εύχομαι με δουλειά και οργάνωση να καθιερωθεί η ομάδα στην Α1. Οφείλω να ευχαριστήσω πάνω από όλα τις παίκτριες που δούλεψαν πολύ σκληρά. Απέδειξαν ότι είναι αθλήτριες υψηλού επιπέδου. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και θέλω να πω το πιο μεγάλο μπράβο στον πρόεδρο και την διοίκηση, που παρά τις ατυχίες τα δύο τελευταία χρόνια μείναμε σταθεροί στο πλάνο μας και τα καταφέραμε. Επίσης ευχαριστώ τον υπέροχο κόσμο μας.

Προσωπικά το αφιερώνω στην οικογένειά μου, την γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Ευχαριστούμε την φιλόξενη πόλη του Βόλου, την μπασκετομάνα. Ήταν άψογη διοργάνωση. Έγιναν πολύ ωραία παιχνίδια . Σήμερα παρότι δεν έγινε ποιοτικό ματς, ήταν καταπληκτικό από άποψη τακτικής… Είμαστε ομάδες που ταιριάζουν οι φιλοσοφίες μας. Ο κόσμος το ευχαριστήθηκε… Είναι η 4η φορά που κατακτώ το Κύπελλο και κάθε φορά το χαίρομαι διαφορετικά. Αυτό το χάρηκα πάρα πολύ γιατί ήταν ο πρώτος τίτλος του Πρωτέα και η σημαντικότερη επιτυχία στο γυναικείο τμήμα».

Πηγή: WomenSports

Δάγλας: «Μαγική η φετινή χρονιά»

Ο Έλληνας προπονητής μίλησε στο Sport24.gr για τις ιστορικές στιγμές του συλλόγου, την ομάδα του τη φετινή μαγική όπως τη χαρακτήρισε χρονιά και την οργάνωση που υπάρχει στον Πρωτέα Βούλας, ο οποίος επιστρέφει φέτος στην Α1.

«Στην αρχή της χρονιάς ο στόχος ήταν το πρωτάθλημα. Φυσικά, αυτό που έγινε στο Κύπελλο δεν ήταν στο μυαλό μας όταν ξεκίνησε η χρονιά. Αποκλείσαμε δύο ομάδες της Α1 και καταφέραμε να περάσουμε στο φάιναλ-φορ. Από εκεί και πέρα, θέλαμε να παίξουμε καλό μπάσκετ, αυτό είχαμε ως στόχο«, ήταν τα πρώτα λόγια του Αλέκου Δάγλα, ο οποίος στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Νικήσαμε κατά την άποψη μου την καλύτερη ομάδα φέτος στην Ελλάδα τον Παναθηναϊκό και στον τελικό τον ΠΑΟΚ που είναι μία πάρα πολύ ομάδα. Είναι μία πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματικά. Παίξαμε με εξαιρετικό μπάσκετ και καταφέραμε να γράψουμε ιστορία«.

Στη συνέχεια ο Έλληνας προπονητής ανέφερε: «Έχει γίνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια στην ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια. Υπάρχει εξαιρετική οργάνωση έχουμε πλάνο και τα αποτελέσματα του σχεδιασμού μας έχουν αρχίσει να φαίνονται. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να διεκδικούμε πάντα το καλύτερο δυνατό«.

Έπειτα ο Αλέκος Δάγλας μίλησε για τον τρόπο που λειτουργεί η ομάδα, η οποία κατάφερε να φτάσει σε μία τεράστια επιτυχία: «Η ομάδα έχει όραμα και δουλεύουμε επαγγελματικά. Θέλουμε την επόμενη χρονιά να είμαστε ακόμα καλύτεροι. Στις ακαδημίες γίνεται πολύ καλή δουλειά και πιστεύω πώς αυτό θα φανεί«.

Τέλος, ο Έλληνας προπονητής ευχαρίστησε τις παίκτριες του και τη διοίκηση της ομάδας, αλλά και τον κόσμο, καθώς όλοι έχουν συμμετοχή σε αυτή την επιτυχία: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις παίκτριες μου γιατί έκαναν εντυπωσιακά παιχνίδια έδειξαν μεγάλη διάθεση, αγωνίστηκαν με καρδιά, τους συνεργάτες μου, τη διοίκηση του Πρωτέα για την στήριξη, όπως και για τον κόσμο της Βούλας που βρέθηκε δίπλα μας, ήταν πραγματικά συγκλονιστικός«.

Πηγή: Sport24