Διαμαρτυρία Δημάρχου Μεγανησίου για την διαδικτυακή πύλη της ΕΤΙΝ

VisitIonianIslands

Με έντονο τρόπο αντέδρασε ο Δήμαρχος Μεγανησίου, στην αρχιτεκτονική και την δομή της υπό κατασκευή διαδικτυακής πύλης, που στοχεύει να διαχειρίζεται τουριστικές υπηρεσίες στην Περιφέρεια Ιονίου, με ευθύνη της Εταιρείας Τουρισμού Ιονίων Νήσων (ΕΤΙΝ Α.Ε).

Όπως γνωρίζουμε ο Δήμαρχος ήδη έχει θέσει το ζήτημα στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΙΝ  Α.Ε κο Δουβίτσα και θα το θέσει και στον κο Περιφερειάρχη σε κατ’ ιδίαν συνάντηση την τρέχουσα εβδομάδα, που θα βρίσκεται στην Κέρκυρα.

Να επισημάνουμε εδώ ότι η Διαδικτυακή Πύλη της ΕΤΙΝ θα εξυπηρετεί κυρίως τους επαγγελματίες Τουρισμού στο Ιόνιο και όπως μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο, δεν περιλαμβάνει το Μεγανήσι στην παρουσίασή της. Ενδεχομένως και άλλοι  εμπλεκόμενοι φορείς του Μεγανησίου θα έπρεπε να προβούν σε ανάλογη διαμαρτυρία.

Η επιστολή του κου Δημάρχου Στάθη Ζαβιτσάνου:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

                                                                    ΠΡΟΣ:   ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Α.Ε.                                                       Υπόψη Δ/ ντος  Συμβούλου κου Δουβίτσα Αντώνη

                                                                       ΚΟΙΝ:   1.   κον  Σπύρο Σπύρου

                                                                      Πρόεδρο ΕΤΙΝ Α.Ε , Περιφερειάρχη Ι.Ν

                                                                       2.  Σύλλογο Επαγγελματιών Μεγανησίου

 

ΘΕΜΑ : ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΥΛΗΣ

                 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

 

Με μία πρώτη προσέγγιση του διαδικτυακού κόμβου  www.visitionianislands.com, τον οποίο αναρτήσατε, θέλω να σας επισημάνω ότι για το Μεγανήσι την θεωρούμε ιδιαίτερα προσβλητική και υποτιμητική. Για παράδειγμα, δεν εμφανίζεται ούτε στον αρχικό χάρτη της περιφέρειας. Το Μεγανήσι αναφέρεται στην ενότητα της Λευκάδας, ως ένα από τα μικρά νησιά (Κυθρός, Σπάρτη, κ.λ.π), χωρίς τουριστική οντότητα.

Όμως το Μεγανήσι είναι ένας ανεξάρτητος τουριστικός προορισμός στα πλαίσια του Ιονίου και της Λευκάδας. Παρέχει ένα ιδιαίτερο ποιοτικό τουριστικό προϊόν, που συμβάλει θετικά στον τουριστικό προορισμό των Ιονίων. Παρότι, όπως μας διαβεβαίωσε ο κος Δουβίτσας, το site βρίσκεται σε φάση κατασκευής, η «αρχιτεκτονική» του είναι ιδιαίτερα προβληματική και πρέπει να επανασχεδιαστεί, θεωρώντας αυτονόητο ότι δεν υπεισέρχονται σκοπιμότητες.

Το Μεγανήσι δεν υπολείπεται σε τουριστική οντότητα, από την Ιθάκη και τους Παξούς, είναι ένας από τους Δήμους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και αναμένουμε την ανάλογη προβολή στην αρχιτεκτονική, τη δομή και το «στήσιμο» του συγκεκριμένου site.

 

Ευστάθιος Ζαβιτσάνος

Δήμαρχος Μεγανησίου