«Το ημερολόγιο ενός τρελού» με τον Βασίλη Μαυρομάτη στη Λευκάδα

jwrsofgviy518b7230ccb79

Μια σπουδαία παράσταση με τον γνωστό βετεράνο ηθοποιό Βασίλη Μαυρομάτη, «Το Ημερολόγιο ενός Τρελού» του Νικολάι Γκόγκολ, θα παρουσιαστεί στην Πάτρα, στη σκηνή του θεάτρου Πάνθεον της οδού Γούναρη και Κανακάρη αυτήν την Παρασκευή 10 Μαΐου 2013 στις 2030.

Ένας από τους γνήσιους εκπροσώπους της παλιότερης γενιάς των Ελλήνων ηθοποιών με μακρόχρονη θητεία στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, που υπηρετούν με απόλυτη αφοσίωση την ποιότητα, ο Βασίλης Μαυρομάτης θα παρουσιάσει το εξαιρετικό όσο και δύσκολο έργο «Το ημερολόγιο ενός τρελού» του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η παράσταση αναμένεται να παιχθεί την Κυριακή 12 και τη Δευτέρα 13 Μαΐου στις 19.30 στο Θέατρο Βεάκη, στην οδό Στουρνάρη 32, στην Αθήνα ενώ αμέσως μετά την Πάτρα θα ανέβει στις 11 Μαΐου στο Αγρίνιο.

Ακολούθως θα περιοδεύσει μέχρι και τις 19 Μαΐου 2013 στις εξής πόλεις, 14/5 – Λιβαδειά, 16/5 – Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας, 17/5 – Μεσολόγγι, 18/5 – Άρτα και την Κυριακή 19/5 στην Λευκάδα.

Το «Ημερολόγιο ενός τρελού» είναι μία ανθρώπινη ιστορία που σήμερα θεωρείται πια διαχρονική.

Ο Βασίλης Μαυρομάτης με μια εκπληκτική δεξιοτεχνία ξεδιπλώνει κάθε πτυχή του έργου, ζωντανεύοντας το λόγο και δημιουργώντας πλοκή από το μηδέν.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, η κίνηση, η ερμηνεία, η άριστη σκηνοθεσία, η μουσική, το τραγούδι το σκηνικό, όλα βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην παράσταση που καταφέρνει να διασκεδάσει το θεατή με το σκωπτικό ύφος του συγγραφέα αλλά και να τον συγκινήσει στην κορύφωση του δράματος όπου ο άμοιρος ήρωας Ποπρίστκιν προσπαθεί να αντλήσει κουράγιο από το πουθενά… κι από τη θύμηση της μητέρας του.

Λίγα λόγια για τον Βασίλη Μαυρομάτη

Χανιώτης στην καταγωγή από την πλευρά της μητέρας του, ο Βασίλης Μαυρομάτης έχει γεννηθεί στον Πειραιά το 1939. Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Ελληνικού Ωδείου. Έχει παίξει σε έργα αρχαίας τραγωδίας σε όλη τη χώρα και έχει βοηθήσει στην αναστήλωση 27 αρχαίων θεάτρων, που λειτουργούν μέχρι σήμερα (Φιλίππων, Μεγαλουπόλεως, Ερέτριας, Αμφιαράειου, Θορικού, Λαυρίου, Γυθείου κ.ά).

Από το 1958 μέχρι το 1996 έπαιξε σε 180 θεατρικές παραστάσεις, ενώ έχει σκηνοθετήσει πάνω από 20. Στον κινηματογράφο, έχει επίσης ευρεία συμμετοχή σε συνολικά 48 ελληνικές ταινίες, ανάμεσα τους “Η Λίζα και η άλλη” με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, “Ο Αριστείδης και τα κορίτσια του”, κ.α. Στον κινηματογράφο ερμήνευσε κυρίως ρόλους ζεν πρεμιέ.

Έχει ακόμα υπάρξει σεναριογράφος σε 26 ελληνικές κινηματογραφικές παραγωγές. Στο ενεργητικό του έχει πάνω από 2.500 συμμετοχές σε διάφορα είδη ραδιοφωνικών δημιουργιών (θέατρο-εκπομπές συνεχείας-απαγγελίες κλπ).

Έχει συμμετάσχει σε 16 σήριαλ (Εν τούτω νίκα, Λωξάνδρα, Στησιχόρου, Ξενόπουλος Φωτογράφος του χωριού, Το πάθος, Γιούγκερμαν κ.ά.). Έχει σαράντα πέντε χρόνια δραστηριότητας στο χώρο της ραδιοφωνικής, κινηματογραφικής και τηλεοπτικής διαφήμισης με πρώτο βραβείο από την Ένωση διαφημιστών Ελλάδος το 1991, στην καλύτερη φωνή της χώρας. Έχει εκφωνήσει στη διάρκεια των 45 αυτών ετών πάνω από 30.000 διαφημίσεις και έχει σκηνοθετήσει γύρω στις 600 θεατρικές και ποιητικές δημιουργίες.

Ο Βασίλης Μαυρομάτης ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Λίλα Καφαντάρη με την οποία και έχει αποκτήσει μία κόρη, την Ηλιάνα Μαυρομάτη επίσης ηθοποιό. Έχει ακόμα δύο παιδιά από τον γάμο του με την αξέχαστη τραγουδίστρια του Νέου Κύματος, Καίτη Χωματά.

(Πηγή: www.nikiana.wordpress.com)