Έντονες διαμαρτυρίες για το ακίνητο του Δ. Λευκάδας που μεταβιβάζεται στο TAIΠΕΔ

soldatos21

Μετά τον Δήμαρχο και την Αντιπολίτευση του Δήμου Λευκάδας, οι διαμαρτυρίες για το προς εκποίηση ακίνητο του Δήμου Λευκάδας από το ΤΑΙΠΕΔ συνεχίζονται, αυτή την φορά από τον Βουλευτή κο Σολδάτο.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Οικονομικών,
κ. Ιωάννη Στουρνάρα

ΘΕΜΑ: Παράνομη Μεταβίβαση Δημοτικού Ακινήτου της Λευκάδας στο ΤΑΙΠΕΔ.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

Μεταξύ των ακινήτων που μεταβίβασε η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων στην «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.», (ΤΑΙΠΕΔ), με το ΦΕΚ 1020/25-04-2013, συμπεριλαμβάνεται και το ΑΒΚ 129 γεωτεμάχιο, εμβαδού 31.351,26 τ.μ. στη Λευκάδα.

Παρά το γεγονός ότι το αναφερόμενο ακίνητο ανήκει στο Δήμο Λευκάδας από την εποχή της Ένωσης της Επτανήσου, (1864) και έχει καταγραφεί στο κτηματολόγιο ως περιουσία του Δήμου, ενώ επιπροσθέτως η «Κτηματολόγιο Α.Ε.» απέρριψε το αίτημα της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου (ΚΥΔ) για εγγραφή του ως περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου το 2006, στο ΦΕΚ μεταβίβασης το αναφερόμενο ακίνητο, φέρεται να ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και ως εκ τούτου μεταβιβάζεται στο ΤΑΙΠΕΔ.

Στο παραπάνω δημοτικό ακίνητο, έχει ήδη επενδυθεί από το Δήμο Λευκάδος ποσό 2.822.249 ευρώ για την κατασκευή εγκαταστάσεων Αθλητικού Κέντρου, μέρος του οποίου έχει ολοκληρωθεί.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

  1. Με βάση ποια νομιμοποιητικά έγγραφα, θεώρησε η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, ότι το αναφερόμενο ακίνητο ανήκει δήθεν στο Ελληνικό Δημόσιο;
  2. Διερευνήθηκαν εκ μέρους της Διυπουργικής Επιτροπής, οι τίτλοι ιδιοκτησίας του ακινήτου;
  3. Ζητήθηκε από την Κτηματική Υπηρεσία Λευκάδας πληροφόρηση για την ιδιοκτησιακή κατάσταση του ακινήτου;
  4. Με ποιον τρόπο θα αποκαταστήσει η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων τη νομιμότητα, αναφορικά με την ιδιοκτησιακή κατάσταση του ακινήτου;

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων:

Παρακαλώ να κατατεθούν στη Βουλή των Ελλήνων, οι τίτλοι ιδιοκτησίας ή/και τα όποια νομιμοποιητικά έγγραφα αφορούν στην ιδιοκτησιακή κατάσταση του γεωτεμαχίου ΑΒΚ 129, που αναφέρεται στο ΦΕΚ 1020/25-04-2013.

Ημερομηνία
15 – 05 – 2013
Ο ερωτών Βουλευτής
Θεόδωρος Σολδάτος