Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπυρίδωνα Σπύρου στο 6ο Πανελλήνιο και 5ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της ΕΝΕ στη Λευκάδα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 23 Μαΐου  2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                       

 

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού

                   49100, Κέρκυρα                                       

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

 

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, στο 6ο Πανελλήνιο και 5ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της ΕΝΕ στη Λευκάδα 23-26 Μαΐου 2013

 

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω το Συνέδριο σας και εύχομαι την καλύτερη δυνατή επιτυχία στις εργασίες σας.

Παρά την επιθυμία μου να παρακολουθήσω το Συνέδριο σας, προγραμματισμένες υποχρεώσεις δεν μου το επιτρέπουν.

Με την θεσμική μου ιδιότητα ως Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, θεωρώ, ύψιστης σημασίας τις διεργασίες του Συνεδρίου σας και τα  επιστημονικά σας συμπεράσματα για το κοινωνικό σύνολο αλλά και για το ερευνητικό, επιστημονικό, κλινικό και κοινωνικό έργο το οποίο παρέχετε στην επιστήμη της ιατρικής και στους πολίτες της χώρας.

Με την ιδιότητα μου ως γιατρός, θεωρώ ηθικό καθήκον να εξάρω τη σπουδαιότητα του έργου σας στην ολοκλήρωση της παροχής ιατρικής φροντίδας,  όπως αυτή διαμορφώνεται από το σύνολο των εμπλεκομένων στην ιατρική περίθαλψη της χώρας.

Ιατρική δίχως νοσηλευτικό προσωπικό δεν ασκείται. Παροχή υγείας και αντιμετώπισης περιστατικών δίχως επάρκεια νοσηλευτικού προσωπικού σε επίπεδο επιστημονικής και αριθμητικής στελέχωσης δεν υπάρχει.

Με αυτές τις σκέψεις τα Ιόνια Νησιά αισθάνονται τιμή που φιλοξενούν στην Λευκάδα το 6ο Πανελλήνιο και 5ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο σας.

Συνεπικουρώντας τα όποια επιστημονικά σας συμπεράσματα μας δίνετε η ευκαιρία για μια άλλη φορά να αιτηθούμε από την κεντρική κυβέρνηση να υπάρξει η απαιτούμενη στελέχωση των νοσοκομειακών μας μονάδων στα Ιόνια Νησιά σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό για την διασφάλιση και στήριξη της δημόσιας υγείας εξασφαλίζοντας υψηλού επιπέδου παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

 

Σας εύχομαι καλές διεργασίες