Δήμος Μεγανησίου: Νέες προοπτικές στον τουρισμό για το Μεγανήσι

_DSC0681

Δελτίο Τύπου- Δήμος Μεγανησίου

Νέες προοπτικές στον τουρισμό για το Μεγανήσι.

           Κατά τη διάρκεια της έκθεσης και του Συνέδριου «POSIDONIA SEA TOURISM FORUM», στο οποίο συμμετείχε και ο Δήμος Μεγανήσιου, πραγματοποιήθηκε μια σειρά σημαντικών επαφών. Ο δήμος μας ήταν ο μοναδικός Δήμος του Ιονίου ο οποίος συμμετείχε στην POSIDONIA με διπλή ιδιότητα, τόσο ως εκθέτης , όσο και ως σύνεδρος.

           Το διήμερο της έκθεσης και του Συνέδριου ήταν άκρως επιτυχημένο για το νησί μας, μιας και οι εκπρόσωποι των εταιριών εξέφρασαν ικανοποίηση, τόσο για την ποιότητα των πληροφοριών που έπαιρναν για το Μεγανήσι, όσο και για την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε το θέμα της διεθνούς κρουαζιέρας. Από το περίπτερο του Μεγανησίου πέρασαν όλες οι μεγάλες διεθνείς εταιρείες κρουαζιέρας, επισκέψεις που απέδιδαν και καρπούς.

           Αξίζει να σημειώσουμε ιδιαίτερα ότι: η εταιρεία «Seabourn» έδειξε έντονο ενδιαφέρον για το Μεγανήσι τόσο λόγω της ομορφιάς του αλλά και της θέσης του, η οποία είναι επάνω στη διαδρομή της κρουαζιέρας της προερχόμενης από Ιταλία. Το ίδιο ένθερμη για το νησί μας υπήρξε και η εταιρία «Celebrity Cruises». Επιπλέον οι εταιρίες «ΙΜΤ», «Navigator» και «Seafarer Sailing» γνώρισαν τις δυνατότητες του Μεγανησίου και ο δίαυλος επικοινωνίας μαζί τους είναι πια ανοικτός.

           O sh. manager της εταιρίας «Donomis», η οποία οργανώνει τις εξόδους των τουριστών στους προορισμούς τους και η οποία εκπροσωπεί τις 6 μεγαλύτερες διεθνείς εταιρίες, απεδέχθη την πρόταση μας, να επισκεφθεί αμέσως μετά τη φετινή σαιζόν (μέσα Σεπτεμβρίου), το Μεγανήσι και να συζητήσει με κάθε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία για την πλήρη εκμετάλλευση του χρόνου των επισκεπτών της κρουαζιέρας στο νησί μας. Στόχος, η διασπορά των επισκεπτών και εκτός λιμανιού για ορισμένες ώρες κατά την παραμονή τους στο νησί.

φωτογραφί..

DSC02876

            Δείτε βίντεο από το περίπτερο του Μεγανησίου:

(Πηγή: www.meganisi.gov.gr)