Ο Σκορπιός «ενισχύει» τη Λευκάδα

σκορπιος1

Ο Σκορπιός «ενισχύει» τη Λευκάδα

Ανάσα στην τοπική οικονομία λόγω της εγκατάστασης του Ριμπολόβλεφ

Του Ηλία Κάνιστρα

ΠΑΤΡΑ. Ορατά είναι πλέον τα πρώτα θετικά μηνύματα για τη Λευκάδα από την εγκατάσταση στον θρυλικό Σκορπιό του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και της κόρης του Εκατερίνα. Όπως δήλωσε στην «Κ» ο δήμαρχος Λευκάδος Κώστας Αραβανής, οι εργασίες που έγιναν για την ανακαίνιση των κτιρίων, αλλά και των εξωτερικών χώρων, πρόσφεραν θέσεις εργασίας και έδωσαν μια πρώτη οικονομική ανάσα στην τοπική οικονομία.

Ειδικότερα, τόσο για τις εργασίες ανακαίνισης όσο και για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων, έχουν προσληφθεί πάνω από 25 άτομα που κατοικούν στο νησί. Επίσης, πολλά από τα υλικά που χρειάστηκαν για την εκτέλεση των εργασιών αγοράστηκαν από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Στο μεταξύ, στον Σκορπιό έχει ήδη ελλιμενιστεί η πολυτελής θαλαμηγός της οικογένειας Ριμπολόβλεφ και όπως δήλωσε στην «Κ» ο κ. Αραβανής υπάρχει ήδη κάποια κινητικότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη θαλαμηγό μεταφέρθηκαν στον Σκορπιό κυρίως προσωπικά αντικείμενα της οικογένειας Ριμπολόβλεφ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη διαμονή στο νησί.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Αναστάσιος Γαζής, σε δηλώσεις που έκανε, επιβεβαίωσε ότι έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας, εκτιμώντας ταυτόχρονα πως κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας ενδεχομένως να ενόχλησαν κάποιους, αφού τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε ιδιαίτερη κινητικότητα στον Σκορπιό. Πάντως, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τελικά θα βρεθεί η κατάλληλη λύση με τη βοήθεια και του λιμεναρχείου.

Τώρα, οι κάτοικοι τόσο του Νυδρίου, που βρίσκεται απέναντι από τον Σκορπιό, όσο και άλλων περιοχών της Λευκάδας, περιμένουν την έλευση και των φιλοξενουμένων της οικογένειας Ριμπολόβλεφ. Και τούτο, διότι αισιοδοξούν πως η άφιξη στον Σκορπιό επισκεπτών μεγάλης οικονομικής επιφάνειας θα δώσει μία ακόμη οικονομική ανάσα στη Λευκάδα, αλλά και μια πρώτης τάξεως προβολή. Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εκατερίνα Ριμπολόβλεφ αναμένεται να οργανώσει μέσα στο καλοκαίρι ένα μεγάλο πάρτι με επιφανείς καλεσμένους, ενώ δεν αποκλείεται να βρεθεί στον Σκορπιό και η φίλη της Εκατερίνα, Αθηνά Ωνάση.

Στο μεταξύ, τοπικοί οικονομικοί παράγοντες εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την τουριστική κίνηση το καλοκαίρι μετά τα θετικά μηνύματα από άφιξη επισκεπτών το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Πέρα από τις κρατήσεις που είχαν γίνει εδώ και καιρό, πολλοί ήσαν οι εκδρομείς που αποφάσισαν τις τελευταίες ημέρες να επισκεφθούν τη Λευκάδα, για να περάσουν το τριήμερο. Μάλιστα, πιστεύουν ότι η άφιξη στον Σκορπιό της Εκατερίνα Ριμπολόβλεφ και του πατέρα της Ντμίτρι θα προσελκύσει επισκέπτες, κυρίως από χώρες του εξωτερικού.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝH  (via www.kolivas.de)